Pridruži se Škisovim dnevom zdravega življenja

Ljubljana, 20. marec –  Zveza študentskih klubov Slovenije med 11. in 12. aprilom 2012 organizira projekt Škisovi dnevi zdravega življenja, kjer bodo študentom ponudili z zdravim zajtrkom v Rožni dolini ter jim namenili nekaj ur zdravega življenja v obliki vodene vadbe Zumba, Tibetanskih vaj in pohoda na Rožnik.

Zveza ŠKIS letos prvič vzpostavlja celosten projekt na področju zdravstva oziroma zdravega prehrane in življenja, saj se zaveda, da je le to pri študentski populaciji izredno velikega pomena. Projekt Škisovi dnevi zdravega življenja temelji na pripravi zdravega obroka, ki ga bodo študentom v menzi v Rožni dolini ponudili brezplačno, kasneje pa organizirali športne delavnice.

 

Projekt se bo pričel 11. aprila 2012 ob 08:00 s tibetanskimi vajami , nadaljeval pa z zdravim zajtrkom v menzi v Rožni dolini ob 09:00. Ob 11:00 se bo pričela psihosocialna delavnica Zdravlje in čustvovanje, dan pa se bo zaključil s skupinsko vadbo, in sicer Zumbo ob 18:00. Naslednji dan se bo pričel z delavnico Meditacija in stres, in sicer ob 08:00, projekt pa se bo zaključil s skupnim pohodom na Rožnik, študentje pa se bodo zbrali ob 09:30 pred menzo v Rožni dolini.

Špela Oset, vodja projekta: »Namen projekta je predvsem osvestiti mlade o zdravem načinu življenja, spodbuditi solidarnost med mladimi, najpomembnejši cilj pa je zagotovo spodbujanje in vzdrževanje vrednot, kot so zdravo in aktivno življenje, solidarnost ter empatija.«

Kontaktna oseba:

Sanja Kropec – odnosi z javnostmi
E-pošta: sanja.kropec@skis-zveza.si
Telefon: 031 590 060

SM_20_3_2012_Zveza_SKIS.docx

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS