Prijave na Legionarja odprte le še do konca tedna

Na Legionarja se lahko prijavite le še en teden, in sicer do nedelje, 25. 5. 2014, ko se izteče zadnji prijavni rok.

To novo, prvinsko preizkušnjo želimo zagotoviti tudi vsem študentom, ki se radi ukvarjajo s športom, izzovejo samega sebe in želijo preizkusiti svoje meje. Študenti se lahko tako na Legionarja prijavite po ceni 22 €, za vse ostale pa velja prijavnina 25 €.

Za kaj pravzaprav gre? Letos bo 1. junija na Rožniku in Mostecu potekal čisto prvi novodobni maraton – Legionar, ki poleg teka vsebuje še različne ovire, ki jih morajo udeleženci na poti do cilja premagovati. Gre za nov trend športnih aktivnosti, ki je zajel tudi Slovenijo. Gre za šport v kombinaciji teka in ovir po vzoru Spartan race-a, ki se je le v nekaj letih razširil po celem svetu. Udeleženci tečejo po razgibani gozdni poti, kjer jih čakajo različne ovire, narejene po vzoru treninga in usposabljanja specialnih enot.

Prijavite se lahko v dveh kategorijah:
– Ekipno: sestavite si lahko svojo ekipo, število tekmovalcev v ekipi ni omejeno, prav tako si ime ekipe izberete sami in se nato na progo podate skupaj.
– Posamezno: v primeru, da nimate svoje ekipe, se na progo podate sami, kar pa ne pomeni, da ne boste imeli pomoči ostalih udeležencev.

Seveda pa bo vse potekalo ob pestrem spremljevalnem programu, ki bo dopolnil celotno dogajanje. Poleg različnih nagradnih iger boste lahko preizkusili opremo različnih partnerjev in izmerili svoje športne sposobnosti. Uradnemu športnemu komentatorju bo na pomoč priskočil tudi poseben gost iz glasbenega sveta, ki bo tekmovalce dodatno spodbujal in vas v cilju pričakal z dobro glasbo…

Možnost prijave, že prijavljene tekmovalce in vse druge informacije si lahko ogledate na www.legionar.si. Pridružite pa se nam tudi na naši Facebook strani Legionar, kjer že razkrivamo prve ovire.

Se vidimo!