Pripravlja se 16. Škisova tržnica

Zveza študentskih klubov Slovenije v letošnjem letu pripravlja že 16. Škisovo tržnico, ki bo svoja vrata odprla v sredo, 8. maja 2013, na tradicionalni lokaciji, na Letnem telovadišču Narodni dom Ilirija. Škisova tržnica je v svoji pestri zgodovini pridobila naziv največje enodnevne kulturno-zabavne prireditve na prostem za mlade v Sloveniji, saj se je vsako leto udeleži več kot 20.000 študentov.

Po obeleženem 15. jubileju se Škisova tržnica vrača na narodno telovadišče Narodni dom Ilirija, in sicer v sredo, 8. maja 2013, s pričetkom ob 12:00. Prireditev se bo kot že tradicionalno pričela s predstavitvijo študentskih klubov in njihovih krajev, nadaljevala pa s koncertnim delom.

V popoldanskem, kulturno obarvanem, delu bodo študentski klubi predstavili raznovrstno kulturo in kulinariko njihovih krajev, obiskovalci pa bodo imeli možnost brezplačno preizkusiti domače dobrote, značilne za posamezne kraje Slovenije. Gorenjska, Dolenjska, Primorska, Osrednja regija, 02 regija in 03 regija bodo predstavljale šest regijskih otočkov, znotraj katerih se bo razvrstilo 57 skrbno pripravljenih klubskih stojnic. V večernem koncertnem delu se nam bodo predstavili tako neuveljavljene slovenske glasbene skupine kot glasbene skupine znane širom Evrope.

Škisova tržnica je že več let zapored tudi ekološko ozaveščena prireditev, saj se nenehno skrbi za čisto prizorišče, odpadki pa se sproti ločujejo in odvažajo. V tem konceptu bo potekala tudi 16. Škisova tržnica. Organizatorji ugotavljajo, da se mladi vedno bolj zavedajo pomena čistega okolja, zato iz leta v leto z veseljem in ponosom spremljajo, kako mladi nadgrajujejo svojo okoljsko ozaveščenost in svoje odpadke tudi sproti pospravljajo.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS