Letošnji IZOPOP je karierno obarvan. Poleg delavnic, ki so namenjene krepitvi zaposlitvenih kompetenc aktivistov študentskih klubov, bomo izvedli tudi dve okrogli mizi,  katerih glavni namen je klubovcem, zaposlovalcem in širši javnosti predstaviti, kako te delo na študentskem klubu opolnomoči s kompetencami, znanjem in veščinami, potrebnimi za razvoj kariere in uspešno soočanje z vsakodnevnimi izzivi.

OKROGLI MIZI

Glavni namen okroglih miz je bodočim aktivistom, zaposlovalcem in širši javnosti predstaviti, katere kompetence, znanja in veščine lahko pridobiš z delom na študentskem klubu in kako te delo na študentskem klubu opremi za življenje in kariero. Tematike bodo predstavljene skozi oči mladih, uspešnih posameznikov, ki izhajajo iz študentskih klubov, kaj delodajalci pri mladih iščejo, pa bomo vprašali HR-strokovnjake.

 

Oba dogodka sta odprta tudi za širšo javnost. Študentski klubi imate na tem mestu priložnost, da dogodek promovirate tudi na svojih družbenih omrežjih.

Mladi v očeh delodajalcev

KDAJ? 19.4.2022, 17:00

KJE? Facebook dogodek

Talenti, ki rastejo v študentskih klubih

KDAJ? 21.4.2022, 17:00

KJE? Facebook dogodek

PREDSTAVITEV DELAVNIC IN TRENERJEV

RETORIKA IN JAVNO NASTOPANJE

Ljubljana: 12.4.2022, 17.00-20.00 | Maribor: 13.4.2022, 17.30-20.30

Ali znaš prepoznati prvine dobrega javnega nastopa? Kaj te najprej pritegne pri predavatelju? Na katere vidike si kot poslušalec navadno pozoren? 

 

Vabimo te na delavnico, na kateri bomo brusili veščine retorike in javnega nastopanja. V ospredju bo praktična izkušnja udeležencev, ki bodo prek povratne informacije trenerk ter drugih udeležencev izboljšali svoje sposobnosti javnega nastopanja. Trenerki vam bosta postregli z uporabnimi triki na temo strukture govora, prepričevanja poslušalcev in vplivnosti sporočila. Znanje, pridobljeno na delavnici, boste lahko uporabili pri delu na študentskem klubu ter tudi na drugih življenjskih in kariernih področjih. 

 

Za vas pripravljamo  praktično, sproščeno in uporabno delavnico, vabljeni!

Urša Leban

je magistrica psihologije, bivša klubovka in srčna članica alumni kluba Zveze Škis. V neformalnem sektorju je prisotna že od dijaških let, od leta 2016 pa je tudi trenerka na področju mladinskega dela. Trenutno je članica treh bazenov trenerjev, kjer najpogosteje izvaja delavnice mehkih veščin, od učinkovite komunikacije in timskega dela do delavnic za krepitev duševnega zdravja pa tudi delavnic na področju zaposlitvenih kompetenc, kamor spada tudi javno nastopanje. 

Lucija Sevšek

je predsednica Kluba ptujskih študentov in članica Varnostnega sveta Zveze ŠKIS. Na klubu je aktivna že od dijaški let, od lanskega leta pa je tudi članica bazena trenerjev Zveze ŠKIS. V času srednješolskega izobraževanja je bila debaterka, kasneje, v času študija pa občasno tudi debatna sodnica, zato sta ji retorika in tvorjenje argumentov dobro poznani veščini, prav tako pa se kot predsednica kluba srečuje tudi z javnim nastopanjem.

Marike Grubar

je trenutno doktorska študentka sociologije kulture. Področje mladinskega sektorja preučuje ter aktivno oblikuje zadnjih 9 let, pri čemer se trenutno najbolj usmerja v področje medosebnih odnosov. Zanimajo jo procesi in pojavi, kot so npr. skupinsko delovanje, (uspešna) komunikacija in osebnostna rast. Z javnim nastopanjem se je srečala že na začetku svojega študija in se v tem preizkušala v najrazličnejših vlogah in funkcijah, od članice oddelčnega študentskega društva do predsednice Študentske organizacije Slovenije.

Vsi smo že kdaj pisali življenjepis. Prav tako vsi vemo, da mora biti življenjepis kratek, pregleden in profesionalen. Ali se res vsi zavedamo pomena kvalitetno pripravljenega življenjepisa? Življenjepis oz. CV je izrednega pomena, saj gre za prvi stik z delodajalcem. Na delavnici se boste skozi praktične primere naučili, kako uspešno napisati življenjepis. Trenerki vama bosta predstavili tudi prvine urejenega LinkedIn profila, najpogostejše napake in trike, da bo vaš profil privlačil potencialne delodajalce. Dotaknili se bomo tudi tematike beleženja kompetenc, pridobljenih na klubu, ter učinkovite predstavitve svojih kompetenc zaposlovalcem.

CV IN LINKEDIN

Zoom: 14.4.2022, 17.00-20.00

Maša Androjna

je trenersko pot začela na Zvezi ŠKIS, danes pa je tudi v bazenu Mladinskega sveta Slovenije. Trenutno zaključuje magistrski študij psihologije na FF UL, prav tako pa je zaposlena v kadrovski agenciji Profil, kjer se ukvarja s svetovalnimi storitvami ter iskanjem in selekcijo visokih in strokovnih kadrov. S tematiko priprave vseh pomembnih elementov za uspešno prijavo na delovno mesto, od kvalitetnega CV-ja in LinkedIn profila pa do samega razgovora, se tako ukvarja na dnevni ravni. Sicer pa izhaja tudi iz mladinskih in klubskih ozadij iz Študentskega kluba GROŠ, Zveze ŠKIS in pa Mladinskega sveta Grosuplje.

Tina Avguštinčič

je aktivna članica Odbora za izobraževanje in Bazena trenerjev Zveze ŠKIS. Trenutno zaključuje študij managementa na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Opravlja delo skrbnice ključnih strank pri zagonskem podjetju quantifly, ki se ukvarja s kadrovsko analitiko. Ima izkušnje s področja iskanja in selekcije kandidatov na različnih strokovnih področjih. V preteklosti je kot prostovoljka sodelovala v različnih neformalnih organizacijah in društvih, med drugim tudi na področju kariernega razvoja mladih.

Za vas pripravljamo  praktične, sproščene in uporabne vsebine. 

Vabljeni k prijavi na delavnice, okrogle mize in sodelovanju pri projektu! 

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS