Škisova akademija je enodnevno izobraževanje, ki ga za aktiviste študentskih klubov pripravlja Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS. Skozi celoten dan se zvrstijo delavnice in predavanja, ki se tematsko navezujejo neposredno na delo na klubih: projektno delo, delo v skupini, komunikacija, vodenje, birokracija in administracija, trženje, motivacija, pridobivanje aktivistov in še mnoge druge. Na leto Odbor za izobraževanje organizira dve celodnevni sobotni Škisovi akademij. V letu 2016 smo pričeli tudi z izvajanjem popoldanskih Škisovih akademij – v marcu tako vsako leto pripravimo Urgentno Škisovo akademijo, ki se osredotoča na poročanje o namenski in gospodarni rabi sredstev, v oktobru pa Tehnično akademijo, kjer so v ospredje postavljena tehnična orodja, ki olajšajo delo na študentskem klubu.

Na delavnicah trenerji bazena trenerjev Zveze ŠKIS, kompetentni aktivisti Zveze in študentskih klubov predstavljajo teorijo v navezavi s primeri dobrih praks in spodbujajo aktiviste k deljenju izkušenj med seboj. S Škisovimi akademijami skušamo biti na voljo novim in starim aktivistom klubov z znanji in izkušnjami, ki jih potrebujejo za kakovostno delovanje. Ure izobraževanj, ki jih aktivisti obiščejo, se štejejo tudi pri doseganju Kriterija kakovosti delovanja klubov.

V oktobru Odbor za izobraževanje pripravlja Tehnično akademijo, v soboto, 2. decembra 2017, pa bo potekala Decembrska Škisova akdemija.