Prva mednarodna eko poletna šola

V ponedeljek, 26.8.2013, so se udeleženci 1. Eko mednarodne poletne šole Fakultete za upravo, ki poteka od 19. do 30. 8. in gosti 35 udeležencev iz 13 držav, poleg intezivnega izobraževanja, ki je podkrepljeno s kakovostnimi predavanji, tako tujih kot tudi domačih predavateljev, aktivno udeležili akcije čiščenja in sajenja lipe, simbola Slovenije, ki pa simbolizira tudi čisto naravo, sajenje pa seveda novo življenje. Izvedlo se je tudi predavanje o permakulturi, ki ga je vodil g. Janez Božič, znan slovenski permakulturnik.

Eno od temeljnih načel mednarodne poletne šole je promocija varovanja okolja, katero skušajo udeleženci mednarodno poletne šole promovirati z različnimi prijemi čez celo poletno šolo, denimo brezpapirnim poslovanjem, spodbujanjem alternativnih oblik transporta, ločenim zbiranjem odpadkov, uporabo stekleničk za večkratno uporabo.

Do sedaj so se udeleženci, poleg redne prisotnosti na predavanjih, ki so razvrščena v sedem modulov, udeležili tudi dveh študijskih obiskov, in sicer na Mestni občini Ljubljana, kjer je vse prisotne nagovoril župan g. Zoran Jankovič ter Centru za razvoj financ (CEF), katerega osnovna dejavnost je organizacija strokovnih izobraževanj s področja upravljanja z javnimi financami.

Več informacij:
Na poletni šoli gostimo strokovnjake za različna področja delovanja javnega sektorja iz vse Evrope. Seznam predavateljev in njihovih področij raziskovanja lahko najdete >> tukaj.
Celoten program z vsebinskimi moduli in družabnimi aktivnostmi je na voljo >> tukaj.
Vse ostale informacije na uradni strani poletne šole www.fu.uni-lj.si/fass. V primeru, da želite stopiti v stik z udeleženci ali predavatelji, se lahko obrnete na nas na zgoraj navedenih kontaktih.

Ljubljana, 26.8.2013

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKIS