Prvi del natečaja Škisove štorklje podaljšan do 21. marca

S 1. marcem se je začel že dvanajsti projekt Škisova štorklja, namenjen študentskim družinam. Prvi del projekta, ki traja od 1. do 17. marca, smo podaljšali do 21. marca predstavlja natečaj risbic in drugih likovnih izdelkov, drug del pa se bo odvijal 23. marca, ko bo potekala razstava prejetih izdelkov v vrtcu v Rožni dolini. Na ta dan bodo za otroke potekale delavnice in zabava s čarodejem Tonijem, mamice pa se bodo sproščale ob zvokih gongov. 

 

Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) že dvanajsto leto zapored za mlade družine organizira Škisovo štorkljo. Osnovni ideji projekta sta aktivno ozaveščanje javnosti glede problematike študentskih družin ter informiranje družin glede novosti in ugodnosti, do katerih so upravičene.

Projekt je sestavljen iz natečaja in razstave prejetih izdelkov, ki bo letos 23. Marca. Tema letošnjega natečaja otroških risbic je “Letni časi”. Otroci bodo ustvarjali izdelek iz naravnih materialov, ki jih spominja na enega izmed letnih časov. Risbo lahko s pomočjo staršev dopolnijo še z zgodbo, ki se skriva za končnim izdelkom, ali pa opišejo, zakaj je ravno ta letni čas njihov najljubši.

Ker organizator prejetih izdelkov ne more ocenjevati, saj jih bodo ustvarili otroci različnih starosti, bodo nagrade podeljene s pomočjo žreba. Nagrajeni bodo vsi prejeti izdelki, pri čemer bo prvi izžrebani dobil največjo nagrado, vsak naslednji pa manjšo.

Izdelke, podpisane z imenom, priimkom in starostjo otroka, lahko starši pošljejo do 21. marca, in sicer na naslov: Zveza ŠKIS, Parmova 53, 1000 Ljubljana, s pripisom ‘za Škisovo štorkljo’. Sodelujejo lahko študentske družine, kjer je vsaj eden od staršev študent. Sodelujoči morajo skupaj z izdelkom poslati tudi potrdilo o statusu študenta (original ali fotokopijo). Kopijo lahko pošljejo tudi na elektronski naslov nina.koren92mail.com s pripisom ‘za Škisovo štorkljo’. S tem soglašajo, da dovolijo objavo poslanih izdelkov na spletni strani Zveze ŠKIS in na zaključni razstavi, ki bo 23. marca 2017 v vrtcu v Rožni dolini. Na ta dan bodo potekale tudi delavnice in zabava s Čarodejem Tonijem za otroke ter gong sproščanje za mlade mamice.

 

 Razpis natečaja je priložen v priponki.

 

Več informacij:

Nina Koren, članica Odbora za socialo in zdravstvo

nina.koren92@gmai.com

040 535 335

Skisova_storklja_2017_razpis_1.docx

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS