kultfest letak

Razširite svoje kreativne horizonte na KULTfestu

Kulturni festival, ki bo brbotal od ustvarjanja, vabi na prijetno druženje v okolje, prepojeno z umetnostjo. KULTfest je nova priložnost, kjer bodo lahko ustvarjali vsi kreativci iz vseh umetniških zvrsti.

Klub mariborskih študentov (KMŠ) vabi na KULTfest – kreativni kulturni festival, ki bo zajemal štiri dni kulturnih aktivnosti na znanih mestnih dvoriščih. Vsak dan bo posvečen eni (ali celo dvema) izmed umetnosti, vse pa bo povezovala rdeča nit – vintidž. Vintidž, ki pomeni nekaj starinskega, bodo mlade ustvarjalne roke prenesle v svet modernega, ter se znotraj različnih umetnosti poigravale s starinskostjo.

KULTfest bo potekal na različnih prizoriščih od četrtka, 28. 5., do nedelje, 31. 5. Vse prireditve pa bodo brezplačne! Vabljeni k sodelovanju in k ogledu!

PROGRAM:

28. 5. 2015 ob 14:00 Vintidž moda – Živa dvorišča, Gosposka 28

KULTfest bomo otvorili z DIY delavnicami vintidž mode. Delavnice so namenjene vsem, ki se spogledujejo z vintidž stilom in jim kdaj zmanjka časa ali navdiha, da bi ustvarili nekaj, kar jim je všeč, a tega ne najdejo v trgovinah.

29. 5. 2015 ob 13:00 Vintidž fotografija in slikarija – Živa dvorišča, Gosposka 28

Tudi drugi dan bo namenjen ustvarjanju. In to celo na dveh področjih! Ob 13. uri se bo pričela fotografska delavnica s priznanim fotografom Simonom Koležnikom. Po kratkem uvodu v svet fotografije in mode se bodo udeleženci preizkusili v modni fotografiji in se podali na photo walk. Po fotografiranju sledi tudi predavanje o urejanju fotografij v starinskem stilu. Prijave na delavnico sprejemamo na elektronskem naslovu anja.jurse@klub-kms.si, do 25. 5. 2015.

Prostor pa bo tudi za tiste, ki so nekoliko bolj spretni s čopičem ali barvico v roki! Vabljeni k ustvarjanju!

30. 5. 2015 ob 17:00 Vintidž glasba – Vetrinjski dvor

Festivalsko prizorišče se bo tretji dan preselilo v Vetrinjski dvor, kjer bo za dobro vzdušje in pozibavanje bokov poskrbela skupina NOX acoustic.

31. 5. 2015 ob 11:00 Razstava – Živa dvorišča, Kneza Koclja 6

KULTfest se bo zaključil s poklonom umetnosti, ustvarjalnosti in vsem udeležencem festivala. Organizatorji bodo pripravili razstavo izdelkov, ki bodo nastali na delavnicah. Pridite se podružiti in se okrepčati z domačim bezgovim sokom!

Za več informacij in redno obveščanje o dogodkih si oglejte njihovo spletno stran www.klub-kms.si ali dogajanje spremljajte na njihovi facebook strani KMŠ – Klub Mariborskih Študentov.

Projekt so omogočili: Študentska organizacija Slovenije in Zveza ŠKIS
Partnerji projekta: Živa dvorišča, Društvo Hiša, NOX acoustic

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS