Rekordno število študentov darovalo kri

Danes se tudi uradno zaključuje študentski krvodajalski teden, ki je le še enkrat potrdil dobrodelnost študentov. V štirih dneh, ko so po različnih mestih po sloveniji pod sloganom Častim ½ litra! potekale krvodajalske akcije, smo zabeležili 930 krvodajalcev. K temu je v veliki meri pripomogla tudi priključitev več študentskih klubov.

Študentska organizacija Slovenije skupaj s študentskimi organizacijami univerz v Ljubljani, Mariboru, na Primorskem in Zvezo Študentskih klubov Slovenije (ŠOU v Lj, ŠOUM, ŠOUP in Zvezo ŠKIS) izvaja krvodajalsko akcijo dvakrat letno že vrsto let, tokratni odziv krvodajalcev pa je presenetil vse.

Mitja Urbanc, predsednik ŠOS, je ob tem dejal: “Veseli smo, da mladi kljub hitremu tempu življenja in številnim študijskim obveznostim razvijajo čut za pomoč sočloveku in se zavedajo pomena darovanja krvi. To nam daje lepe zglede za naprej, saj tisti, ki enkrat darjuje kri, bo brez pomislekov daroval še kdaj. Letos so se povabilu za organizacijo v večji meri odzvali tudi študentski klubi, ki so v svojih krajih organizirali odvzem krvi. Zahvalil bi se vsem za to plemenito dejanje in jih ob tem že povabil na jesensko akcijo, ki bo potekala od 7. do 13. oktobra 2013.”
Novost letošnje akcije je tudi baza, v katero se na spletni strani www.castimkri.si lahko vpišejo vsi, ki bi bili radi obveščeni o prihodnjih študentskih krvodajalskih akcijah.
ŠOS krvodajalsko akcijo izvaja v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in Zavodom RS za transfuzijsko medicino.

 

Zveza ŠKIS se za sodelovanje zahvaljuje Klubu študentov občine Celje, Klubu trboveljskih študentov, Klubu radovljiških študentov in Klubu belokranjskih študentov.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS