S Tolarjem do diplome

Fundacija Študentski tolar, ustanova ŠOU v Ljubljani, je za študente, ki zaključujejo svoj študij, pripravila poziv »S Tolarjem do diplome«. Z njim želi pomagati tistim študentom, ki si lektoriranje in tiskanje diplomskih oz. magistrskih nalog težko privoščijo. Hkrati pa študentom za pomoč pri izdelavi del in zaključku študija ponuja tudi nekatere subvencionirane tečaje.

Program S Tolarjem do diplome vključuje:

  • brezplačno lektoriranje diplomskih ali magistrskih nalog skupaj s pregledom angleškega povzetka za prvih 100 prosilcev, katerih vloga bo odobrena;

  • brezplačno tiskanje do treh izvodov diplomskih ali magistrskih nalog za prvih 100 študentov, ki se bodo zglasili v fotokopirnici zavoda ŠOLT v študentskem naselju v Rožni dolini.

Upravičenci lahko koristijo katerokoli obliko pomoči, lahko tudi obe.

Študentom v socialni stiski pa Fundacija Študentski tolar v sodelovanju z zavodom ŠOLT nudi tudi subvencionirane strokovne tečaje. Med njimi najdemo tudi takšne, ki prav tako študentom olajšajo zaključek njihovega študija. Študenti se lahko npr. udeležijo delavnic kreativnega pisanja, priprave zaključnega študijskega dela in različnih računalniških tečajev ter tečaja retorike. Več o pomočeh Fundacije Študentski tolar je na voljo na www.studentski-tolar.si.

Damjan Vinko, predsednik uprave Fundacije Študentski tolar: »Zaključek študija je navkljub veselemu dogodku že sam po sebi stresen. Zato smo se v Fundaciji Študentski tolar odločili, da tudi letos priskočimo študentom ob zaključku študija naproti in jim vsaj deloma to obdobje olajšamo. Študentom ponujamo brezplačno lekturo njihovih zaključnih del, brezplačno tiskanje in pridobivanje nekaterih veščin. Za znanje in zagovor pa bodo morali poskrbeti sami.«

Namen Fundacije Študentski tolar, ki jo je leta 2006 ustanovila Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, je pomagati študentom v stiski in si prizadevati za izboljšanje socialnega položaja študentov. V okviru njenih programov poleg omenjenega nudi študentom še denarne pomoči, različne subvencionirane jezikovne, strokovne in športne tečaje ter športne vadbe. Na spletni strani www.studentski-tolar.si preverite, kakšno pomoč ponuja, kdaj in kako lahko študenti za pomoč zaprosijo ter kdo vse prispeva sredstva za pomoč socialno šibkejšim študentom.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS