1 62

Sejem rabljenih učbenikov kljub dežju privabil obiskovalce

V petek, 5. septembra, in v soboto, 6. septembra, se je na Trgu francoske revolucije kljub slabemu vremenu odvil že 8. Sejem rabljenih učbenikov. Dogajanje so soustvarjali pevci Glasbene šole GVIDO in Zavod Mladi zmaji.

Otvoritveni dan Sejma rabljenih učbenikov se je pričel ob 13. uri. Zgodnji prodajalci učbenikov so stojnice začeli polniti že uro pred uradnim začetkom, do 18. ure pa je Trg francoske revolucije zaživel v polnosti in privabil številne obiskovalce vseh starosti. Mladi zmaji so z ustvarjalnimi delavnicami privabljali umetniške duše, z izjemnim talentom so pevci Glasbene šole GVIDO privabili tako mlajše kot tudi starejše mimoidoče, na stojnicah pa so dijaki in študenti prodajali rabljeno šolsko literaturo.

Številni starši so v petek sami prihajali na sejem, da bi svojim otrokom priskrbeli željeno literaturo, v poznejših popoldanskih urah pa so se dijaki, ki so zaključili s poukom, sejma udeležili kar sami.

Info točka Zveze študentskih klubov Slovenije je bila opremljena z informacijami glede sejma, Zveze ŠKIS, cenovnimi katalogi srednješolske literature, pa tudi z nagradno igro. Udeleženci sejma so se z odgovarjanjem na nagradno vprašanje namreč lahko potegovali za lepo nagrado, ki jo je ponujalo SNG Drama Ljubljana. Rdeči križ Slovenije je tudi letos prejel lepo vsoto prostovoljnih prispevkov za socialno ogrožene šolarje.

Kljub dežju je Zveza študentskh klubov Slovenije sejem vztrajno izpeljala do konca, zaradi česar smo na Zvezi zadovoljni in hvaležni vsem, ki so kakorkoli prispevali k izvedbi letošnjega programa. Zahvala gre podpornikom, darovalcem prostovoljnih prispevkov, seveda pa tudi Mladim zmajem in pevcem Glasbene šole GVIDO, ki so sejem še dodatno popestrili. Nenazadnje se zahvaljujemo vsem obiskovalcem, ki so z nami soustvarjali letošnje dogajanje na Trgu francoske revolucije.

Nekaj utrinkov letošnjega Sejma rabljenih učbenikov je v objektiv ujel Nejc Puš (www.pusnejc.com). Vabljeni k ogledu fotogalerije!

 

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS