Sejem rabljenih učbenikov letos na novi lokaciji

Sejem rabljenih učbenikov je eden od tradicionalnih projektov Zveze ŠKIS, ki ga organizira Odbor za dijake. Glavni namen projekta je, da bi dijakom in njihovim staršem omogočili, da novo šolsko leto začnejo z nakupom cenovno ugodnejših učbenikov in knjig, saj se zavedamo, da učbeniki predstavljajo enega od večjih stroškov v okviru nakupa šolskih potrebščin. S tem namenom projekt spremlja tudi dobrodelna akcija zbiranja šolskih potrebščin za tiste, ki si nakupa novih preprosto ne morejo privoščiti. Vzporedno s Sejmom rabljenih učbenikov pa vedno poteka tudi literarni
natečaj za naj kratko besedilo, kjer imajo dijaki priložnost, da pokažejo svojo kreativnost širši javnosti in so za to seveda tudi nagrajeni. Sejem je v preteklih letih vedno spremljal še pester glasbeni program, v letu 2020 pa smo ga zaradi epidemije koronavirusa prestavili na splet, in sicer v Facebook skupino »Sejem rabljenih učbenikov Zveze ŠKIS«.