Sejem rabljenih učbenikov s pestrim spremljevalnim programom

Zveza ŠKIS že prihodnji konec tedna organizira tradicionalni Sejem rabljenih učbenikov, ki bo potekal v petek, 7. septembra, od 12:00 do 18:00, in v soboto, 8. septembra, od 10:00 do 16:00 v Križankah. V okviru sejma pa bo letos potekala tudi dobrodelna akcija zbiranja šolskih potrebščin za Zavod Janeza Levca, Delovne enote Dom, in sicer bodo zbrana sredstva podarjena otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami različnih starosti.

 DELAVNICE:

PETEK, 7. 9. 2012

DELAVNICA IZDELOVANJA DEŽNIH PLAŠČEV IZ PLASTIČNIH VREČK (od 13.00 do 17.00)
Plastična vrečka seveda!
Je praktična, lahka, vodoodporna in poceni. 
Zastonj jih dobimo v skoraj vsaki trgovini ob nakupu materiala.
Ampak kaj storiti, ko se nam začnejo po določenem času te vrečke kopičiti po predalih, omarah???

Imamo rešitev za vas! Vrečke,ki se nabirajo po omarah, prostorih in predalih prinesite na Sejem rabljenih učbenikov 7. 9. 2012 od 13.00 naprej, saj bo potekala delavnica izdelovanja dežnih plaščev iz plastičnih nakupovalnih vrečk! Anita in Tadeja študentki likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti Maribor,  vam bosta pomagali pri izdelavi plaščev, svoj lasten in unikaten dežni plašč za prihajajoče deževne dni pa boste predvidoma izdelali v zgolj 45 minutah.

ŽONGLERSKA DELAVNICA (od 14.00 do 16.00)
Skupaj z večkratnim državnim prvakom Blažem Slaničem, ki prihaja z društva KU-KU s Ptuja se boste naučili žonglerskih vragolij z dvema ali tremi, tisti najbolj pogumni pa tudi z več žogicami, vrteli boste »diabolo« in še in še.

SOBOTA, 8. 9. 2012

DELAVNICA IZDELOVANJA ŠOLSKIH MAP (od 11.00 do 13.00)
Skupaj z delavkami zavoda Mladi zmaji se boste udeleženci delavnice lahko pripravili na novo šolsko leto z izdelovanjem unikatnih in svojevrstnih šolskih map za shranjevanje. Vse potrebščine boste dobili v sklopu delavnice.

KULTURNI PROGRAM:

PETEK, 7. 9. 2012

16. 30: NUŠA RAJH IN NIKO KEČEK (GLASBENI NASTOP)
Mlada nadebudna glasbenika s Prlekije sta leta 2012 pričela s sodelovanjem. On igra kitaro, ona poje. Prepevata različne priredbe novejših in starejših pesmi.

SOBOTA, 8. 9. 2012

14. 30: DOMEN OBILČNIK (GLASBENI NASTOP)
Domen je mlad glasbenik,  ki študira klasično kitaro na Univerzi za glasbo in uprizoritveno umetnost v Gradcu.

Namen sejma rabljenih učbenikov je namenjen tistim otrokom in njihovim staršem katerih socialni položaj ne dopušča, da bi kupovali nove učbenike in druge šolske potrebščine ter vsem, ki se jim ne zdi smiselno vsako leto kupovati novih učbenikov.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS