Sejem rabljenih učbenikov

Sejem rabljenih učbenikov je tradicionalen projekt Zveze ŠKIS, ki se izvaja v začetku septembra na Trgu francoske revolucije. Namenjen je tistim dijakom in njihovim staršem, ki jim socialni položaj ne dopušča, da bi kupovali drage šolske potrebščine in učbenike ter vsem, ki se jim ne zdi smiselno vsako leto kupovati novih učbenikov. Na ta način si lahko enostavno in hitro zagotovijo rabljene učbenike po ugodnih cenah. 

Čeprav je Sejem rabljenih ucbenikov Zveze ŠKIS v prvi vrsti namenjen prodaji, izmenjavi in kupovanju srednješolske literature, Zveza ŠKIS prodajo na stojnicah spremeni v pravi glasbeno-zabavni ter družabni dogodek. Pred začetkom sejma vsako leto razpiše tudi nagradni natečaj za dijake. Nanj se odzove lepo število mladih, ki sodelujejo z različnimi literarnimi izdelki. 

Dogodek vsako leto obišče preko 3.000 obiskovalcev, ki lahko poleg nakupa učbenikov uživajo ob pestrem glasbenem in kulturnem programu. Izjemno priložnost nudi mladim, neuveljavljenim glasbeno-umetniškim skupinam, ki se na sejmu lahko predstavijo s svojimi deli. Dvodnevno dogajanje na stojnicah je poleg glasbenega in kulturnega programa pospremljeno tudi z dobrodelno akcijo zbiranja šolskih potrebščin in prostovoljnih prispevkov za socialno ogrožene šolarje.

Nekaj utrinkov s preteklih sejmov si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

– Sejem rabljenih učbenikov 2012 (video)

– Sejem rabljenih učbenikov 2014 (fotogalerija

– Sejem rabljenih učbenikov 2015 (fotogalerija

– Sejem rabljenih učbenikov 2016 (fotogalerija

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”httpss://www.youtube.com/embed/QRlaUtUZUYE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS