Seznam dokumentov

Odbor za izobraževanje
Škisopedija
Odbor za dijake
Odbor za socialo in zdravstvo
Študentska ustava

Na podlagi 4. člena Zakona o skupnosti študentov je bila leta 2011 sprejeta Študentska ustava (ŠU-1; Ur.l. RS, št. 3/2012), ki je nasledila ustavo iz leta 2002, ki je bila večkrat spremenjena. Ureja položaj, delovanje in organiziranost samoupravne skupnosti študentov Slovenije in tako konkretizira zakonska določila. Natančneje določa osebnost in položaj vseh organizacijskih oblik Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), načela, cilje ter dejavnosti, organizacijsko strukturo ŠOS in financiranje. Predstavlja podlago in okvir delovanja ŠOS, Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, Študentske organizacije Univerze v Mariboru, Študentske organizacije Univerze na Primorskem in študentskih organizacij lokalnih skupnosti.

Pravilnik o ustanavljanju novih organizacijskih oblik ŠOS
Študentska ustava (ŠU-3)
Pravilnik o ohranitvi in izgubi statusa organizacijske oblike ŠOS za ŠOLS

Pravilnik o namenski porabi sredstve ŠOS

Na povezavi je dostopen pravilnik, ki določa namensko in gospodarno porabo sredstev Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) in njenih organizacijskih oblik. Sredstva se lahko meddrugim porabijo za organizacijo, financiranje ali sofinanciranje interesnih ter obštudijskih dejavnosti za študente ali dijake, izboljševanje njihovega socialnega in ekonomskega položaja, izvajanje aktivnosti za višjo zaposlenost med mladimi, zagotavljanje pogojev za delovanje in razvoj ŠOS ter njenih organizacijskih oblik idr.

Pravilnik o namenski in gospodarni porabi sredstev Študentske organizacije Slovenije in njenih organizacijskih oblik določa tudi obveznosti in omejitve pri razpolaganju s sredstvi. Nadzor pri porabnikih se izvršuje prek obravnave letnih in izrednih poročil. Navodila za izpolnjevanje obrazca Letnega poročila ŠOS so na voljo na povezavi.

Zakon o skupnosti študentov

Zakon o skupnosti študentov (ZSkuS; Ur.l. RS, št. 38/1994) je leta 1994 uredil področje študentskega organiziranja. Podelil mu je avtonomnost, kar pomeni neodvisnost delovanja, ne vmešavanje dnevne politike in nastavljanje kadrov vladajočih strank v organizacijsko strukturo. Določil je od države neodvisno financiranje, ki izvira iz deleža študentskega dela. Posledica je kvalitetno, neodvisno organiziranje obštudijskih dejavnosti na mnogih področjih in nivojih – od lokalnega do vsedržavnega za vse študente.

Zakon o skupnosti študentov

Obrazci in prijavnice
Knjiga sklepov

V knjigi sklepov so zbrani sklepi, ki jih organi Zveze ŠKIS (Glavni odbor, Upravni odbor operativnega dela, Nadzorna komisija in Varnostni svet) sprejmejo na svojih sejah. Do datotek lahko dostopate s klikom na spodnje povezave:

sklepi Glavnega odbora Zveze ŠKIS
sklepi Upravnega odbora operativnega dela Zveze ŠKIS
sklepi Nadzorne komisije Zveze ŠKIS
sklepi Varnostnega sveta Zveze ŠKIS

Pravna podlaga

Google Chrome
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
2. Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve«, se pomaknite do razdelka »Zasebnost« in kliknite gumb »Nastavitve vsebine«.
3. Izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Internetne možnosti«, nato kliknite zavihek »Zasebnost«.

Mozilla Firefox
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Možnosti«. >
2. Nato izberite ikono »Zasebnost«. >

Safari
1. Kliknite ikono zobnika na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
3. Kliknite »Shrani«.

Microsoft Internet Explorer 5.0 on OSX
1. Kliknite »Explorer« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
3. Izberite možnost »Nikoli ne vprašaj«.

Safari on OSX
1. Kliknite »Safari« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
3. Izberite »Samo na obiskanih straneh«.

Mozilla and Netscape on OSX
1. Kliknite »Mozilla« ali »Netscape« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.

Opera
1. Kliknite »Meni« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
2. Nato izberite »Možnosti« in zavihek »Napredno«.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKIS