Simulacija parlamenta 2015

Evropski poslanec za en dan je simulacija Evropskega parlamenta v Sloveniji, ki bo potekala med 20. in 22. novembrom 2015 na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Namenjena je študentkam in študentom, ki se želijo preizkusiti v vlogi evropske poslanke ali poslanca in razpravljati o aktualnih perečih vprašanjih v evropskem in svetovnem političnem prostoru.

Skozi igranje vlog poslancev v Evropskem parlamentu simulacija mladim daje priložnost, da neposredno spoznajo delovanje Evropskega parlamenta ter procese odločanja, ki v njem potekajo. Udeleženci iz celotne Slovenije se postavijo v vlogo evropskih poslancev in razpravljajo o aktualnih perečih vprašanjih, s katerimi se sooča in ukvarja Evropska unija.

Letošnja tema bo trgovinski sporazum, o katerem se pogajata Evropska unija in Združene države Amerike, tj. Čezatlantsko trgovinsko in naložbeno partnerstvo (Transatlantic Trade and Investment Partnership – TTIP).

Tridnevni dogodek se prične z otvoritveno slovesnostjo in okroglo mizo s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu na temo Čezatlantskega trgovinskega in naložbenega partnerstva (TTIP). Drugi in tretji dan pa udeleženci prek igranja vlog vzpostavijo model Evropskega parlamenta.  Simulacija poteka v slovenskem jeziku.

Udeleženci po uspešno opravljeni simulaciji prejmejo potrdilo o sodelovanju s strani Informacijske pisarne Evropskega parlamenta.

Na dogodek se prijavite tako, da izpolnite prijavni obrazec na https://goo.gl/forms/JjDXv2J2k9. Prijave na dogodek so odprte do 11. oktobra 2015. Udeležba na dogodku je brezplačna.  Za vse dodatne informacije lahko pišete na: europarl.simulacija@ipm.si ali obiščete spletno stran na povezavi.