Škisov izobraževalni klubski seminar

Na že tradicionalni in čudoviti lokaciji letovišča na Debelem Rtiču je od 9.-11. marca potekal Škisov izobraževalni seminar za aktiviste študentskih klubov, na katerem se je zbralo okoli 60 aktivistov iz 15 različnih študentskih klubov. Značaj izobraževalnih delavnic je bil osnovni, zato smo se v treh dneh dotaknili najbolj primarnih tem za uspešno delovanje  študentskih klubov. K vodenju delavnic  smo povabili profesionalne mladinske trenerje z bogatimi izkušnjami mladinskega dela.

Izvedli smo naslednje Izobraževalne module, ki so potekali v dveh skupinah:
Računovodstvo in  akti – Vid Plohl
Vodenje – Alenka Blazinšek
Projektno delo – Alenka Oblak
Administrativna orodja –  Jože Gornik in Andrej Burja

Za popestritev in motivacijo udeležencev smo pripravili tudi nastop Impro lige na temo študentskega organiziranja, v katerem so sodelovali tudi udeleženci. Aktivisti so bili nad seminarjem navdušeni, saj se je osredotočal zgolj na konkretne probleme, s katerimi se srečujejo in jim pomagal pri reševanju le-teh in posledično k izboljšanju kakovosti njihovega delovanja.

Video: IZOPOP 2012

Foto: IZOPOP 2012

 

Popoldanska izobraževanja

Popoldanska izobraževanja za aktiviste Zveze Škis so se v letu 2012  osredotočala na nova administrativna, računalniška in komunikacijska znanja. V prvem polletju smo se podrobno spoznavali s programom Excella, Photoshopa in Google aplikacijami, ki so vsesplošno potrebna pri organizaciji dela. Nadaljevali smo s pridobivanjem znanja na pravnem področju z delavnico pisanja pogodb in pooblastil ter interaktivno delavnico “Kako napisati prijavo za novo delovno mesto?” (življenjepis, motivacijsko pismo). Naši organizaciji pa je prispevalo tudi spoznavanje mediacijske tehnike in komunikacijskih veščin v skupini, ki so potrebna v konfliktnih in kriznih situacijah. Proces vrednotenja projekta nam je potrdil potrebo po takšnih delavnicah, udeleženci pa so pohvalili izvedbo predavateljev in organizacijo delavnic.

Izvedli smo naslednje Izobraževalne module:
Delavnica Excel – podjetje B2
Delavnica Google aplikacije – Igor Ranc
Delavnica Motivacijsko pismo in življenjepis – Aljaž Godec
Predavanje Pooblastila in pogodbe – Bruna Žuber
Delavnica Photoshop – Benjamin Dobnikar
Delavnica Mediacija in konflikt – Marko Korenjak

 

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS