Škisov zdrav zajtrk obiskalo več kot 300 študentov

Ljubljana, 16. april –  Zveza študentskih klubov Slovenije je med 11. in 12. aprilom 2012 izvedla projekt Škisovi dnevi zdravega življenja, kjer so prostovoljci v Rožni dolini za študente pripravili brezplačen zdrav zajtrk ter delavnice. Škisovega zdravega zajtrka se je udeležilo več kot 300 študentov, najbolj obiskani aktivnosti pa sta bili zumba in pohod na Rožnik. V okviru projekta Škisovi dnevi zdravega življenja je Zveza ŠKIS s prostovoljci pripravila zdrav obrok, ki so ga  študentom v menzi v Rožni dolini ponudili brezplačno, kasneje pa organizirali razne delavnice. Zajtrka se je skupno udeležilo več kot 300 študentov, kar kaže na relativno visoko zavedanje študentov o potrebnosti zdravega načina prehranjevanja. Poleg zajtrka so potekale še delavnice, in sicer tibetanske vaje, zdravje in čustovanje in zumba. V četrtek se je projekt zaključil s pohodom na Rožnik, ki se ga je udeležilo kar 30 študentov.

Namen celotnega projekta je bil predvsem osvestiti mlade o zdravem načinu življenja, spodbuditi solidarnost med mladimi, najpomembnejši cilj pa zagotovo spodbujanje in vzdrževanje vrednot, kot so zdravo in aktivno življenje, solidarnost ter empatija.

Špela Oset, vodja projekta: »Verjamemo, da smo študentom posredovali ogromno znanja in nasvetov o zdravem načinu življenja, glede na udeležbo in zadovoljstvo študentov pa smo naše cilje več kot presegli.«

Kontaktna oseba:

Sanja Kropec – odnosi z javnostmi
E-pošta: sanja.kropec@skis-zveza.si
Telefon: 031 590 060

 

SM_16_4_2012_Zveza_SKIS.docx

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS