Škisova tržnica z mednarodno razsežnostjo

Največja prireditev za mlade na prostem v Sloveniji, Škisova tržnica, bo letos potekala v sredo, 8. maja 2013 s pričetkom ob 12:00, na Letnem telovadišču ND Ilirija. Nastopile bodo številne znane in vzhajajoče glasbene skupine, in sicer Peter Bič Project, Manouche, Dan D, Xequtifz, LET3, Zebra Dots, Kill kenny, Dirtswitch in John Doe. Kulturno-zabavna prireditev, ki temelji na promociji slovenske kulture in kulinarike med mladimi, z letošnjim letom dobiva tudi mednarodne razsežnosti. Na Škisovi tržnici se bo s tradicionalno kulinariko predstavilo tudi več kot 18 svetovnih držav.

Škisova tržnica, prireditev, ki je zaradi svoje ekološke usmerjenosti prepoznavna tudi kot »Zeleni otok sredi mesta«, se bo pričela v sredo, 8. maja 2013, ob 12:00 z mimohodom študentskih klubov, nadaljevala pa z uradno otvoritvijo in predstavitvijo lokalnih značilnosti ter pestre slovenske tradicije in kulinarike na skrbno pripravljenih stojnicah študentskih klubov. 57 stojnic združenih v 6 slovenskih regij bo pričaralo enkratno vzdušje ter mladim predstavilo pravo Slovenijo v malem.
V okviru pestrega dnevnega dogajanja pa bo potekal tudi Mednarodni otoček, kjer se bodo predstavile posamezne svetovne države, in sicer Mehika, Avstralija, Kitajska, Latvija, Litva, Rusija, Turčija, Nemčija, Španija, Švedska, Portugalska, Irska, Indija, Francija in Madžarska. Svoje kulinarične značilnosti pa bodo tako predstavili tudi mladi iz zamejstva, in sicer iz Istre, Rijeke in Koroške. Svojo podporo srečanju bodo s svojo prisotnostjo počastili tudi nekateri ambasadorji prisotnih držav.

Prireditev bo tudi v letošnjem letu temeljila na ekološkem konceptu, saj se bodo odpadki sproti ločevali, odvažali, poskrbljeno pa bo tudi za stiskanje in reciklažo.

V večernem delu bodo letos nastopile naslednje glasbene skupine:
–    Peter Bič Project,
–    Xequtifz,
–    LET3,
–    Dan D,
–    Manouche,
–    Kill kenny
–    John Doe in
–    Dirtswitch.

Za program na elektronskem ŠOU odru bo tokrat poskrbela Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, nastopili pa bodo: DJ Manuel Dark, DJ Matteo Kunst, DJ Alex Cvetkov, DJ Matthew Z, DJ Clay Clemens, DJ Dominique Jardin in DJ Kuky.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS