Škisovi dnevi zdravega življenja

Zdrava in uravnotežena prehrana ter način življenja pomembno pripomoreta h kakovosti študija mladih ter vplivata na zdravje, spopadanje s stresom ter počutje. S tem namenom Zveza ŠKIS že tradicionalno pripravlja ŠKISove dneve zdravega življenja, kjer bodo poleg vsem znanega brezplačnega zdravega zajtrka v menzi v Rožni dolini potekale številne uporabne delavnice in skupinske vadbe. Potekali bodo med 15. in 18. aprilom 2013.

Večdnevni dogodek bo potekal v sodelovanju s projektom Častim kri, vseslovensko študentsko krvodajalsko akcijo, tako bomo študentje po zdravem zajtrku vabljeni k darovanju krvi.

ŠKISovi dnevi zdravega življenja se bodo pričeli v ponedeljek, 15. 4. 2013, s skupinko vadbo zumbe, nadaljevali pa v torek, 16. 4. 2013, z brezplačnim zdravim zajtrkom ter razstavo fotografij s fotografskega natečaja, ki je potekal v okviru projekta. V večernih urah bo nato potekala še delavnica priprave hitrega in zdravega obroka. V sredo, 17. 4., bo potekalo predavanje gibanja in motivacije, v popoldanskih urah pa bomo spoznavali osnove joge. Zadnji dan dogodka se bomo skupaj podali na Šmarno goro.

Tekom projekta bo potekal tudi turnir v odbojki, ki se bo odvijala v torek, 16. 4. 2013, ob 16:00 na igrišču Študentskih domov v Rožni dolini. Gre za turnir mešanih ekip, kjer je v ekipi največ 6 članov. Zmagovalna ekipa prejme bogato nagrado.

Za pohod na Šmarno goro se bomo dobili ob 9:00 na tamkajšnjem parkirišču. Vse udeležence naprošamo, da imajo športno opremo in vodo, za malico na Šmarni gori bo poskrbljeno. V primeru dežja pohod odpade.

 

 

OPIS DELAVNIC

 

JOGA

Joga je psiho-fizična disciplina razvita v Indiji pred približno 5.000 leti in se je skozi
tisočletja ohranila prav zato ker deluje za vsakogar in v vsakem starostnem obdobju. Najbolj znan je stil hatha joga, kjer so poudarjeni telesni položaji, dihalne vaje in meditacija, ki se jih bomo lotili tudi na tej delavnici. Vadba je primerna tako za začetnike kot tudi tiste, ki so se z jogo že srečali.

GIBANJE IN MOTIVACIJA

Na predavanju se bomo pogovarjali o tem, kako pomembno je gibanje, koliko gibanja je dovolj in zakaj sploh gibati. Po drugi strani pa se bomo dotaknili motivacije zato, da se spravimo v gibanje oz. kaj je potrebno, da šport združimo z zabavo in osebnim zadovoljstvom. Če vam kdaj primanjkuje motivacije za šport, je to pravo predavanje za vas.

PRIPRAVA HITREGA IN ZDRAVEGA OBROKA

Kuharska delavnica priprave hitrega in zdravega obroka bo ponudila praktične nasvete v pripravi hitrih obrokov na osnovi zdrave in uravnotežene prehrane, ki lahko študentom pomaga pri ohranjanju vitalnega življenjskega sloga. Pripravili bomo dva obroka za vsak hod na vegetarijanski osnovi. Udeleženci ne potrebujete s sabo ničesar razen obilo dobre volje in pripravljenosti na kulinarične izzive.

ZUMBA

Zumba® je edinstvena skupinska vadba, ki temelji na plesu in združuje latinsko- ameriške in pop ritme (reggaeton, salsa, cumbia, merengue, samba…). Plesno predznanje ni potrebno, saj so koreografije zastavljene tako, da se jim zlahka sledi.
Ura je sestavljena po principu intervalnega treninga, kjer se izmenjujemo hitri ter počasnejši ritmi. Vabljeni na Zumbo, vadbo, ki je obnorela svet!

 

Za obisk delavnic je zaradi omejenega števila udeležencev potrebna predhodna
prijava na urska.skafar@skis-zveza.si!

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS