Skupščina Študentske organizacije Slovenije potrdila novo Študentsko ustavo ter izvolila novega predsednika in generalnega sekretarja

Ljubljana, 21. december – Skupščina Študentske organizacije Slovenije, je v ponedeljek, 19. 12. 2011, na 20. Skupščini Študentske organizacije Slovenije potrdila sprejetje nove Študentske ustave, pravilnika o nadzorni komisiji in razsodišču ŠOS, ter izvolitev predsednika Mitjo Urbanca in generalnega sekretarja Aleksandra Jovanovića. Svet ŠOLS kot ena izmed štirih entitet ŠOS podpira sprejetje nove Študentske ustave in izvolitev obeh predstavnikov.

V ponedeljek, 19. 12. 2011, je Svet študentskih organizacij lokalnih skupnosti (Svet ŠOLS) skupaj z ostalimi tremi entitetami, ki sestavljajo Študentsko organizacijo Slovenije, sprejel novo Študentsko ustavo ter pravilnika o nadzorni komisiji in razsodišču ŠOS, obenem pa potrdil izvolitev predsednika ŠOS Mitjo Urbanca in generalnega sekretarja Aleksandra Jovanovića.

Namen sprejetje nove Študentske ustave skupaj z obema pravilnikoma je okrepitev demokratičnosti nadzora Študentske organizacije Slovenije in vseh entitet ter podrobnejša opredelitev sestave in pristojnosti tako nadzorne komisije kot tudi razsodišča ŠOS. V novi Študentski ustavi je bil v skladu s terminologijo bolj jasno opredeljen tudi Svet študentskih organizacij lokalnih skupnosti ter s tem tudi njegova vpetost v študentsko organiziranje v Sloveniji.

Predsednik Zveze ŠKIS in Sveta ŠOLS, Matic Sušnik, ob tem poudarja:  »Študentska organizacija Slovenije je ponovno dokazala, da je močna in legitimna organizacija, ki zastopa pravice in interese vseh študentk in študentov v Sloveniji. Zveza ŠKIS oziroma Svet ŠOLS kot ena izmed entitet ŠOS, bo s svojimi lokalnimi študentskimi klubi, še naprej tvorno sodelovala pri oblikovanju politik, zastopanju interesov in prostočasnih dejavnosti v lokalnem okolju in s tem prispevala k delovanju na vse-nacionalnem nivoju.«

Kontaktna oseba:

Sanja Kropec – odnosi z javnostmi