Sodeluj v raziskavi in prejmi eno od bogatih nagrad

Tukaj je! Z današnjim dnem smo začeli z raziskavo Evroštudent, s katero bomo zbirali podatke o socialno-ekonomskem položaju študentov, študijskih razmerah in mobilnosti študentov. Raziskava, ki je bila prvič izvedena konec devetdesetih let, istočasno poteka v 30 držav širšega evropskega visokošolskega prostora.

Glavni namen evropskega projekta Eurostudent je zbirati primerljive podatke iz različnih držav o socialni razsežnosti evropskega visokošolskega izobraževanja. Raziskava se osredotoča tako na študijski in socialno-ekonomski položaj ter življenjske razmere študentov kot tudi na mednarodno mobilnost. Od prve raziskave do danes se je z bolonjskim procesom in poudarjenim pomenom socialne dimenzije v visokem šolstvu povečal tako pomen raziskave same kot tudi razumevanja socialnega položaja študentov v različnih državah evropskega visokošolskega prostora.

V Sloveniji projekt letos izvaja Študentska organizacija Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport. Raziskavo sicer v Sloveniji izvajamo že od leta 2005. Najpomembnejši del projekta je spletna raziskava, ki jo bodo študenti lahko izpolnjevali od prihodnjega tedna dalje in bo na spletni strani https://eurostudent-2013.si/ odprta vse do konca maja.

Mitja Urbanc, predsednik ŠOS:  »K sodelovanju v raziskavi vabimo vse slovenske študente in študentke, k razpravam pa tudi visokošolske učitelje, raziskovalce in druge zainteresirane. Evroštudent je projekt, s katerim bomo snovalci visokošolske (in socialne) politike na nacionalni in evropski ravni, raziskovalci na tem področju, izobraževalni zavodi in seveda študenti ter njihove predstavniške organizacije dobili pomembne podatke, ki bodo pripomogli k izboljšanju razmer za študente.«
V okviru projekta Evroštudent bodo potekali tudi različni vsebinsko zaokroženi dogodki, namenjeni predstavljanju položaja študentov v Sloveniji in možnosti študija v tujini.

Ta teden, natančneje v četrtek, 18. aprila 2013 bo na Univerzi v Mariboru potekala razprava na temo študijskega položaja v Sloveniji. Sodelovali bodo: dr. Danijel Rebolj, rektor UM in predsednik Rektorske konference RS, Robert Presker, prorektor za študentska vprašanj UM, dr. Stojan Sorčan, koordinator projekta s strani MIZŠ, in Mitja Urbanc, predsednik ŠOS.

Za več informacij o projektu pobrskajte po spletni strani ali nas spremljajte na Facebooku.

To pa še ni vse … Vsak sodelujoči v raziskavi, sodeluje tudi v nagradni igri. Pripravljenih imamo že okoli 1500 nagrad, glavno nagrado pa poklanja agencija STA potovanja, in sicer bon v vrednosti kar 500 evrov. Se splača? Se!

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS