ŠOS na Informativi

Študentska organizacija Slovenije bo tudi letos sodelovala na 5. Informativi, sejmu izobraževanja in poklicev, ki bo potekal v petek in soboto, 1. in 2. februarja 2013, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Skupaj s Študentsko organizacijo Slovenije se bo predstavila tudi Zveza študentskih klubov Slovenije.

ŠOS bo skupaj s ŠOU v Ljubljani, ŠOU v Mariboru, ŠOU na Primorskem in Zvezo študentskih klubov Slovenije pripravil pester program informiranja dijakov in študentov o njihovih socialnih pravicah, bivanju, prevozu, prehrani, vseh vrstah štipendij in vpisu na fakulteto. Obiskovalci bodo lahko na stojnici preizkusili tudi simulacijo vpisa v sistem subvencionirane prehrane. Svetovalnica bo na voljo oba dneva od 10. do 17. ure.

Sicer bodo obiskovalcem na sejmu lahko dobili informacije o več kot 200 izobraževalnih programih, ki so na voljo v Sloveniji in tujini. Predstavile se bodo srednje šole, dodiplomski in podiplomski programi, dobili bodo lahko informacije o študiju in delu v tujini, raznih poklicih in zaposlovanju, možnostih štipendij in financiranja šolanja oziroma študija, možnosti bivanja v času izobraževanja, strokovna in poslovna izobraževanja pa bodo potekala v okviru Poslovne informative.  Pripravili so tudi več kot 30 predavanj , predstavitev in okroglih miz. Vstop je prost.

 

Več informacij na www.informativa.si.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS