ŠOS podpira peticijo »Za ohranitev kakovostnega javnega izobraževanja in odličnosti raziskovalnega dela«

V Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) so v preteklih dneh, ob napovedanih varčevalnih ukrepih v izobraževanju, večkrat opozorili na neustrezno strategijo financiranja javnega šolstva ter posledice, ki jih varčevanje v izobraževanju pušča na kakovosti tega. Ker podobno ugotavljajo tudi drugi deležniki v izobraževanju, med njimi tudi sindikati, se je ŠOS odločilia podpreti peticijo Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) »Za ohranitev kakovostnega javnega izobraževanja in odličnosti raziskovalnega dela«.

Vse, ki se strinjajo s prizadevanji deležnikov v izobraževanju po ohranitvi kakovostnega javnega izobraževanja in odličnosti raziskovalnega dela ter nasprotujejo varčevanju v izobraževanju in raziskovanju, vabijo k podpisu peticije, ki jo je pripravil SVIZ. Podpise je mogoče oddati tudi na sedežu Študentske organizacije Slovenije (Dunajska 51, Ljubljana), vsak delovnik med 8. in 16. uro.

Besedilo peticije najdete tukaj.

Podpise bo možno oddati tudi na klubih. Klub jeseniških študentov (Ulica Viktorja Kejžarja 22) bo podpise zbiral med uradnimi urami, od 17. do 19. ure. V času uradnih ur bo podpise zbiral tudi Študentski klub Kamnik (Glavni trg 23, 1241 Kamnik). Šaleski studentski klub (Šaleška cesta 3) bo podpise zbiral od četrtka do nedelje, od 17. do 19. ure, ter vsak dan v Mladinskem centru Velenje. Klub mariborskih študentov (Tyrševa ulica 3, 2 nadstropje) bo podpise zbiral ob ponedeljkih in torkih (od 10. do 14. ure) ter ob petkih (od 14. do 16. ure). Na Študentskem klubu Žalec se bo podpise lahko oddalo v tem tednu, med uradnimi urami (četrtek, od 17. do 19. ure ter v soboto, od 15. do 17. ure). Klub ptujskih študentov bo podpise v svojih prostorih (Slovenski trg 8) zbiral med uradnimi urami, v Kavarni ptujskih študentov (Slovenski trg 8) pa vsak dan.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKIS