ŠOU v Ljubljani odpira Študentsko čitalnico

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani vabi na otvoritev Študentske čitalnice, ki bo potekala v sredo, 22. januarja 2014 ob 14. uri na Borštnikovem trgu 2.

Otvoritev bo popestril kratek kulturni program. Častni gost in govorec bo minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo, svojo udeležbo pa je potrdil tudi rektor Univerze v Ljubljani dr. Ivan Svetlik.

Študentska čitalnica je projekt, katerega izvedbo je s sklepom o investiciji Študentski zbor ŠOU v Ljubljani podprl na 16. redni seji, ki je potekala 10. septembra 2013. ŠOU v Ljubljani z zapolnitvijo praznih prostorov na Boštnikovem trgu tako vzpostavlja novo študentsko stičišče, ki bo nudilo kvalitetno učno okolje ter aktivno prispevalo k izobraževalni in raziskovalni dejavnosti študentov.

V začetnem obdobju bo čitalnica odprta vsak dan, in sicer med 7. in 24. uro, kasneje pa bo obratovalni čas prilagojen potrebam in željam študentov. Poleg mirnega študijskega okolja bodo v čitalnici na voljo tudi sodobno opremljeni računalnik z brezplačnim dostopom do interneta in omrežja Eduroam ter določena strokovna literatura. Prav tako bo čitalnica omogočala učenje v manjših skupinah, saj je poleg osrednjega dela, ki je namenjen individualnemu učenju in delu, na voljo tudi prostor za manjše skupine. Prav tako bo v okviru čitalnice deloval manjši prostor za počitek in možnost okrepčila, kjer bodo študentom na voljo topli napitki, brezalkoholna pijača in prigrizki (sedvič, pica) na študentski bon. Čitalnica bo sprva nudila prostor za študij 50 študentom, v prihodnje pa v Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani načrtujemo tudi njeno širitev.

KONTAKT: Nina Finžgar, predstavnica za odnose z javnostmi ŠOU v Ljubljani, 070834776

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS