SPAKIRAJ TUDI ZDRAVJE

Turizem je danes ena daleč najbolj vodilnih gospodarskih panog, saj število turistov in popotnikov iz dneva v dan narašča. Vse več ljudi se odloča za potovanja na oddaljene in eksotične destinacije z željo po izjemnih in nenavadnih doživetjih. Vse večji razpon je tudi v starosti turistov in potnikov, saj potovanja postajajo čedalje bolj dostopna vsem. Tudi na Zvezi ŠKIS se zavedamo, da v današnjem času tudi mladi ogromno potujemo in svet za nas skoraj nima meja.

 

 

 

Odbor za socialo in zdravstvo ter Mednarodni odbor Zveze ŠKIS sta zato pripravila knjižico z naslovom »Spakiraj tudi zdravje«, ki  vsebuje vse pomembne informacije o tem, kaj je potrebno storiti, preden se odpravimo v tujino, kjer smo izpostavljeni številnim nevarnostim za svoje zdravje. Ogrožajo nas mnoge nalezljive bolezni in težave, ki so povezane s slabšimi higienskimi razmerami, neustrezno preskrbo s pitno vodo, drugačnimi klimatskimi in družbenimi razmerami ter slabšo varnostjo v prometu. V manj razvitih deželah sveta je zdravstvena služba običajno tudi manj razvita in težje dostopna. Zato je že pred potovanjem in tudi na poti sami potrebno poskrbeti za zaščito našega zdravja.

 

 

Pa vendar knjižica ni namenjena samo popotnikom v eksotične kraje, temveč informiranju pred vsakršnim potovanjem. Upamo, da vam bo dobro služila!

 

 

 

SKIS_STZ_Brosura_2019

 

Interaktivna knjižica pa je dostopna tukaj.

 

 

 

 

Odbor za socialo in zdravstvo ter Mednarodni odbor Zveze ŠKIS

 

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKIS