SPROŠČANJE S ŠKIS-OM

Sproščanje s ŠKIS-om je del projekta Zdrav(o) april, ki ga Zveza ŠKIS posveča mesecu zdravja – aprilu.

 

 

Vsi živimo v tem svetu, kjer je čas denar, posledica česar je to, da se ne ustavimo niti za trenutek, da bi zares zadihali. Posledica tega je porast bolezni sodobnega časa, kot so depresija in anksioznost, poleg tega pa stres povzroča tudi mnoge srčno-žilne bolezni (visok krvni tlak, srčna kap, možganska kap, migrene), bolezni prebavil (čir na želodcu, zgaga…), kronične tenzijske glavobole, kronične bolečine v hrbtnih in vratnih mišicah, alergije, kožne bolezni, raka, sladkorno bolezen itd.

 

 

Zaradi vsega tega je pomembno, da se mladi že zelo kmalu ustavimo, se naučimo nekaj konstruktivnih načinov obvladovanja vsakodnevnega stresa in hitrega tempa življenja, ter ponovno zaživimo!

 

 

Dogodek »Sproščanje s ŠKIS-om« bo potekal v dveh delih. V prvem delu delavnice se bomo naučili nekaj učinkovitih načinov obvladovanja stresa in čuječnosti (ang. mindfulness). Drugi del delavnice pa bomo namenili jogi, ki je odličen način za ohranjanje optimalne duševne in fizične forme posameznika.

 

 

Izvajalka delavnice čuječnosti bo Anja Erjavec, specializantka integrativne psihoterapije, biopsihologinja in učiteljica čuječnosti. Pove nam: »S čuječnostjo sva se srečali zaradi osebne stiske, kot tudi zanimanja in uporabnosti pri svojem delu. Čuječnost mi ni dala le več zavedanja in sprejemanja lastnih občutkov, stisk in stresa, ampak je v meni zbudila tudi radovednost, kar je vodilo v izdelavo magistrskega dela z naslovom Uporaba tehnik čuječnosti v integrativni psihoterapiji. Delujem na področju psihološkega raziskovanja in sem aktivna prostovoljka Slovenskega društva Hospic.«

 

 

Izvajalka delavnice joge bo Nana Kroše,  svetovalka za vitalnost s holističnim pristopom in učiteljica joge. Pove nam: “Že v rani mladosti sem odkrila, da “filanje” s tableti zame ni rešitev in pri 18ih sem se dokončno odločila, da rabim nekaj več in se laično lotila joge. Čas in druge težave, ki so se pokazale še malo kasneje so me pripeljale do raziskovanja taoizma in kitajske tradicionalne medicine, bachovih cvetnih esenc, naturopatije in sčasoma sem začutila na kakšen način lahko največ naredim za ljudi in kdo so tiste stranke, ki jim lahko najbolj pomagam. Trdno verjamem, da naše zdravje stoji na skupku večih teles in da je v vsako fizično stanje potrebno zaobjeti tudi čustveno in energijsko stanje. In joga predstavlja točno to, zato tisti ki še nikoli niste bili ali pa verjamete da niste gibčni, še posebej vabljeni, ker vam lahko pokažem, da je joga bistveno več kot samo prožnost.

 

 

KDAJ: torek, 23. april, 17.00 – 19.00

KJE: prostori SGGOŠ Ljubljana, Dunajska cesta 102

______________________________________________________

 

 

POMEMBNO!

Za delavnico se je zaradi omejenega števila mest (20 oseb) potrebno prijaviti preko Google obrazca: https://forms.gle/ympRWNWW8Z6S74Vv7, najkasneje do ponedeljka, 22. aprila 2019.

Se vidimo na sproščanju s ŠKIS-om!

 

 

 

Odbor za socialo in zdravstvo Zveze ŠKIS

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS