Študentje na stičišču identitet

V četrtek, 1. junija 2023, je Mednarodni odbor Zveze študentskih klubov Slovenije skupaj z Listino raznolikosti Slovenija v prostorih Mestne občine Ljubljana organiziral okroglo mizo z naslovom Študentje na stičišču identitet: Razprava o pomenu raznolikosti, enakosti in vključevanja v študentski skupnosti.

 

Posvet je vodila Gaja Černe, kot govorci pa so se udeležili predstavniki nevladnih organizacij, katerih osrednji namen delovanja je zagovarjanje pravic in povezovanje skupin, ki so pogosto zapostavljanje. To so bili:

  • Katja Sešek, predstavnica Društva Parada ponosa,
  • Amir Alibabić, predsednik Društva študentov invalidov Slovenije,
  • Ilda Huremović, presednica Kluba črnogorskih študentov in
  • Barbara Zupančič, direktorica Listine raznolikosti Slovenija.

 

Okrogla miza je potekala v okviru praznovanj maja kot evropskega meseca raznolikosti in junija kot meseca ponosa, katerima se pridružuje tudi Zveza ŠKIS in v okviru katerih želimo opozoriti na problematike diskriminacije študentov na podlagi njihovih identitet. Trdno verjamemo, da je raznolikost potencial.

 

Obširnejša izjava za javnost je objavljena na spletni strani Listine raznolikosti: https://www.raznolikost.eu/izjava-za-javnost-po-posvetu-studentje-na-sticiscu-identitet-razprava-o-pomenu-raznolikosti-enakosti-in-vkljucevanja-v-studentski-skupnosti-1-6-2023/.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS