14088558 1232286720128256 3699889450370497714 n

Študentje skrbijo za mlajše generacije: OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova bo dobila glasbilo!

Ekipa Društva študentov Brežice je uspešno zaključila svoj projekt DŠB Unplugged. Tri poletne večere so posvetili lokalnim glasbenikom, na zadnjem poletnem koncertu pa skupaj z Markom Soršakom – Sokijem zbirali sredstva za nakup glasbil učencem OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova. Z veseljem in ponosom sporočajo, da jim je uspelo. Šola bo z vašo in njihovo pomočjo dobila najmanj komplet bobnov, ekipa DŠB-ja pa se trudi v smeri, da bi učence obdarili s še enim inštrumentom.

Zaključni koncert letošnje sezone je bil 25. avgusta, ko je s svojimi Vox Populiji na grajskem dvorišču Posavskega muzeja Brežice nastopil brežiški kantavtor Peter Dirnbek. S približno 2 uri dolgim programom nas je popeljal skozi svoja čustva in misli, ki se zrcalijo v dveh studijskih albumih. Prisluhnili smo tudi gostoma Borutu Antončiču (Bort Ross) in pevcu legendarnih Demolition Group – Goranu Šalamonu. Prisotni so bili navdušeni nad energijo, spontanostjo in profesionalnostjo nastopajočih.

Za DŠB je bil ta koncert  izjemnega pomena tudi zato, ker so se povezali z Markom Soršakom – Sokijem, bobnarjem skupine Elvis Jackson, ustanoviteljem glasbeno-dobrodelnega projekt »20 za 20«, preko katerega se zbira sredstva in z njimi osnovnim šolam nakupi ter podarja glasbila. Pred kratkim so se projektu začeli pridruževati tudi študentski klubi. Študenti iz DŠB-ja so si tako zadali cilj, da bodo OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova obdarili z novim glasbilom. S pomočjo nakazila Optike Rimc in prostovoljnih prispevkov obiskovalcev koncerta so zbrali dovolj sredstev za nakup kompleta bobnov.

Odločili so se, da bodo z akcijo nadaljevali in učencem priskrbeli še dodaten inštrument. Dobrodelno lahko prispevate tudi vi, in sicer z donacijo Društvu študentov Brežice, Pod obzidjem 1, 8250 Brežice; št. računa: SI56 0480 2000 0443 897; sklic: SI00 25082016; št. za DDV (niso davčni zavezanci): 72959070; namen: nakup glasbil, pri čemer vas prosijo, da jih o donaciji obvestite na info@drustvo-dsb.si. Denar bo namenjen izključno nakupu glasbila.

“Ekipa Društva študentov Brežice je zelo zadovoljna z izidom celotnega projekta. Prvič v svoji zgodovini so organizirali dobrodelni koncert in dosegli svoj cilj. Nekaj mesecev so se trudili v smeri, da bi zadeva uspela, zato s ponosom delimo svoje občutke. V veselje nam je, da bomo del glasbene poti otrok,” so še zapisali. 

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS