bogracfest

Študentski Bogračfest v Mariboru

Klub študentov Lendava že 12. leto uspešno organizira Študentski Bogračfest, enega svojih največjih projektov. Namen prireditve, ki je postala že eden stalnih študentskih dogodkov v Mariboru, je predstavitev študentskega kluba in tradicionalne lendavske jedi – bograča ter ostalih okoliških kulinaričnih dobrot (pereci, domače vino, ipd.).

Klub študentov Lendava Študentski Bogračfest v Mariboru uspešno organizira že vse od leta 2004. Po lanskem uspehu, tudi letos upa na čim večjo udeležbo in prijetno zabavo. Tradicionalna prireditev se bo letos odvijala 14. aprila, na že vsem znanih platojih mariborske tržnice na Vodnikovem trgu v Mariboru.

Program prireditve se deli na popoldanski in večerni del. Dnevni in večerni program se odvijata vzporedno in ponujata pester izbor dogajanja. Poudarek je seveda na popoldanskem delu, ki se prične ob 12. uri. Zanj poskrbi okoli 20 študentskih ekip, ki se pomerijo v kuhanju bograča.

Kuhanja se bodo tudi letos lotili študentski klubi iz celotne Slovenije. Medkulturno povezovanje bo zaživelo v vsej svoji luči, saj bo ekipam omogočena izmenjava različnih izkušenj, predvsem na področju kulinarike. Organizatorji bodo mladim preko učenja kuhanja bograča pomagali okrepiti kompetence, razviti njihov potencial in jim približali kulinariko domačega kraja. Na stojnicah bodo ekipe lahko tekom kuhanja predstavile svojo organizacijo in delovanje.

Po končanem kuhanju bo vzorce bograča ocenila strokovna komisija. Komisijo sestavljajo: en član s področja kulinarike, ki jed zelo dobro pozna in jo lahko kvalitetno oceni, g. Leon Pamič, ki je bil prvi organizator Študentskega Bogračfesta v Mariboru, ter študent/študentka iz Lendave.

Organizacijska ekipa Študentskega Bogračfesta vsako leto poskrbi za odlično glasbo in vrhunsko zabavo. Projekt s seboj prinaša marsikatero pozitivno lastnost, med najpomembnejše vidike sodi združevanje študentov na enem mestu, vključevanje mladih v organizacijo in izvedbo projekta, izboljšanje stanja vsakdanjega življenja mladih ter spoznavanje različnih kultur. Ciljna skupina so predvsem dijaki in študentje, vendar organizatorji verjamejo, da bo prireditev množično obiskana tudi s strani ostale populacije.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS