Študentski klub mladih Šentjur

 

Upravna enota Šentjur – 1143 študentov

Občine: Šentjur in Dobje

Študentje, dijaki in vsi mladi po srcu na območju Upravne enote Šentjur se že več kot 15 let združujejo in sooblikujejo mladinsko dogajanje. Študentski klub mladih šentjur (ŠKMŠ) je leta 1996 pod svojim okriljem združil vso zainteresirano mladino in od takrat naprej skrbi za obštudijske in druge prostočasne aktivnosti na Šentjurskem.

Od svojih začetkov pa vse do danes je ŠKMŠ preživel veliko generacij, doživel vzpone in padce ter v duhu vseh sprememb, na področju delovanja in življenja, še vedno ohranil zavest o tem, kaj pomeni predstavljati mladih vredno organizacijo. Vrata so široko odprta vsem in vedno se najde čas za potrebe in želje članov. Klub se ves čas trudi, da z različnimi dogodki popestri dogajanje v našem mestu, zato velja za enega najaktivnejših študentskih klubov v Sloveniji. Deluje na več področjih, največ na področju kulture in športa, precej aktivnosti pa nameni tudi izobraževanju, humanitarnim akcijam, članskim ugodnostim in podobno. Želi ustvariti pester program aktivnosti in dejavnosti, ki bi zadovoljeval različne okuse in tako bil zanimiv za obiskovalce prireditev.

Zaščitni znak ŠKMŠ so prepoznavni vsakoletni projekti, ki jih organiziramo samostojno ali v sodelovanju z drugimi društvi ali organizacijami. Med najbolj prepoznavne dogodke sodijo Šentrock, Brucovanje, Športne igre, Bazenjenje, minikoncerti, tematski večeri (Ruski večer, Španski večer …), razna izobraževanja in potopisi. Prvi štirje omenjeni projekti so tudi organizacijsko najzahtevnejši in najobsežnejši, hkrati pa najbolje obiskani. Šentrock in Brucovanje sta projekta koncertnega značaja, ki vsako leto pritegneta okoli 1500 obiskovalcev iz celotne šentjurske občine in okolice, Športne igre in Bazenjenje pa sta tradicionalni zabavni prireditvi s poudarkom na športnem in zabavnem programu. Med letom skrbimo tudi za redno brezplačno športno aktivnost naših članov – pozimi z nogometom in odbojko v telovadnici, poleti pa z odbojko na mivki. Vsako leto pa se trudimo, da z novimi zamislimi in idejami popestrimo klubski program in izvedemo zanimive projekte, ki pritegnejo nove potencialne člane študente in dijake.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS