Študentski klub Sevnica

 

Upravna enota Sevnica – 951 študentov

Občina: Sevnica

Študentski klub Sevnica (ŠKS) je bil ustanovljen leta 2003 na pobudo skupine študentk in študentov, katerim je bil skupni cilj vzpostaviti močno študentsko organizacijo na območju Upravne enote Sevnica. Delo ŠKS temelji na prostovoljnem delovanju in samoiniciativi. Študentski klub Sevnica je neprofitna organizacija, ki stremi za vzpostavitvijo močne mladinske organizacije, s katero se lahko identificirajo tako študentje kot tudi dijaki. Program kluba temelji na projektih, katerih se udeležuje ciljna populacija dijakov in študentov. Kulturni, izobraževalni, športni in drugi projekti so dostopni dijakom in študentom po subvencioniranih cenah.

ŠKS je organizator in podpornik večine mladinskih projektov v občini Sevnica. Svoje dogodke izvaja v prostorih mladinskega centra Sevnica, v drugih prostorih v občini Sevnica ter drugod izven lastnega kraja. Svojo pisarno ima v zgradbi sevniškega bazena, kjer svojim članom nudi redne uradne ure.

Namen kluba je medsebojno povezovanje, informiranje in druženje med študenti. Poleg organiziranja in financiranja sevniških dogodkov ima klub velik posluh za subvencije in popuste svojim članom.
Festival Grand rock Sevnica se neprestano odvija že od leta 2003 in je največji rock festival v Posavju. Gostil je že mnogo mladih prespektivnih, kot znanih glasbenih skupin. Je edini festival v regiji, ki se ponaša z najboljšo in najzanimivejšo lokacijo, gradom iz 13. stoletja, ki stoji na vzpetini nad starim mestnim jedrom. Festival je v vseh teh letih obstoja poskrbel promocijo kraja Sevnica in glede na odziv očitno spodbudil mlade k aktivnejšemu udejstvovanju v javnem življenju.
Da bi lažje spojili vse študente iz našega kraja so se odločili organizirati Vejžde žur v mestih, kjer študirajo njihovi člani. Organizirali so dogodek, ki se je hkrati odvijal na dveh lokacijah in sicer v Ljubljani ter v Mariboru. Zaradi interesa študentov ter dijakov in ostale mladine v Sevnici so dogodek ponovili še v domačem kraju v mesecu maju, pred samimi izpiti, s kulturno obarvanim večerom in družabnim programom.
Ostali večji projekti kluba so subvencije mladih študentskih družin, subvencije mesečnih avtobusnih vozovnic, zimski športni popusti, poletni športni popusti, popusti jezikovnih tečajev, sevniški popusti, izletniški popusti, prvomajske počitnice v Rovinju, smučanje v Franciji, potopisna predavanja.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS