Študentski klub Slovenskih goric

 

Upravna enota Lenart – 815 študentov

Občine: Lenart, Cerkvenjak, Benedikt, Sveta Ana, Sveta Trojica in Sveti Jurij v Slovenskih goricah

Klub je bil ustanovljen maja leta 2003, njegov glavni cilj pa je že od takrat svojim članom zagotoviti kvalitetno preživljanje prostega časa. To poskušajo doseči s pripravo različnih aktivnosti in dogodkov. V ŠKSG skušajo delovati in sodelovati na številnih področjih in na ta način zaobjeti čim širšo množico študentov iz njihovega okoliša. Njihovo delovanje je tako usmerjeno na področje športa, kulture, sociale, študentske problematike in zabave.

Vse od ustanovitve kluba ob koncu poletja pripravijo Športni ŠKSG vikend. Na prireditvi potekajo turnirji v različnih športnih disciplinah – odbojka na mivki, tenis, mali nogomet, ulična košarka, šprint … Vsako leto pa se potrudimo in dodajo kaj novega, npr. nogomet na milnici, paintball ipd. Na športni vikend povabimo tudi ostala društva in organizacije iz okolice.

ŠKSG za svoje člane vsako leto pripravi tudi tridnevno smučanje v Kranjski Gori. To priložnost člani vedno izkoristijo za medsebojno druženje in uživanje na snegu. V Kranjsko Goro se odpravijo takoj po zimskem izpitnem obdobju, da si člani naberejo novih moči za letni semester.Od leta 2005 pa organizirajo tudi rekreativni ŠKSG tek. Vsako leto ga priredijo v Cerkvenjaku v okviru občinskega praznika.

V ŠKSG se vsako leto odpravijo na večdnevni izlet izven meja Slovenije. Do sedaj je bila stalnica, da obiščejo glavna mesta sosednjih ali malo bolj oddaljenih držav. V letu 2011 so se s polnim avtobusom odpravili v znameniti Amsterdam. Zaradi svoje kulture, kulinarike, nočnega življenja to mesto ni pustilo nikogar ravnodušnega. Leta poprej je ŠKSG obiskal še Krakov, Prago, Sarajevo, Bratislavo, Budimpešto, Beograd, Rim, Dunaj in Gradec.

Poleg vseh večjih projektov pa ŠKSG organizira tudi potopisna predavanja, planinske pohode, predavanja o visokem šolstvu, jezikovne tečaje, kino, bowling, paintball, rekreacijo, rafting, humanitarne projekte in razne popuste pri vstopnicah.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS