Študentski klubi in Zveza ŠKIS do čiste Slovenije

19. in 20. septembra so klubski aktivisti po vsej Sloveniji izvajali čistilne akcije. Izvedene so bile v okviru projekta Zveze ŠKIS – S ŠKISom do čiste Slovenije. S tem projektom pa smo si mladi zadali, da naredimo korak k čistejšemu lokalnemu okolju in lepši prihodnosti vseh.

 

 

V soboto, 19. septembra, in v nedeljo, 20. septembra, so po vsej Sloveniji potekale študentske čistilne akcije. Izvedli so jih študentski klubi, ki so poskrbeli za korak v smeri čistejšega lokalnega okolja, hrkati pa tudi celotne Slovenije, saj klubi, sodelujoči v čistilnih akcijah, prihajajo iz različnih regij širom celotne države. Čistilne akcije so že izvedli ali jih še bodo: Notranjski študentski klub, Klub izolskih študentov in dijakov, Ribniški študentski klub, Klub študentov Dravinjske doline, Društvo novomeških študentov, Klub škofjeloških študentov, Klub študentov občin Postojna in Pivka, Laški akademski klub, Študentski klub GROŠ, Klub tržiških študentov, Šaleški študentski klub, Klub trboveljskih študentov, Klub ajdovskih študentov in dijakov, Društvo študentov Brežice in Klub posavskih študentov, prav tako pa smo se klubom pridružili tudi nekateri aktivisti Zveze ŠKIS.

 

 

V zadnjem času je vse bolj aktualna problematika onesnaževanja okolja. V času karantene pa smo bili priča spremembam na bolje. Ko se je ustavilo naše življenje, se je življenje naše narave izboljšalo. Mi smo edini, ki lahko zagotovimo varno, čisto in zdravo okolje za lastno prihodnost.

 

 

Zato si na Zvezi ŠKIS želimo, da bi se ta projekt in mnogi drugi, ki so po svoji naravi podobni temu, redno pojavljali na koledarju projektov študentskih klubov. Menimo, da bi ravno s takimi projekti več ljudi ozavestilo dejstvo, kako pomembno je varovanje okolja v katerem živimo.

 

 

Pri projektu so nas podprli klubi, ki so stvari, oziroma bolje rečeno smeti, vzeli v svoje roke in očistili kotičke svojih domačih krajev. Zahvaljujemo se vsem klubom, ki so čistilne akcije izvedli v soboto ali nedeljo, in vsem klubom, ki jih bodo izvedli še v prihodnje.

 

 

Poleg vestnih klubskih aktivistov pa so nas pri čistilnih akcijah podprli tudi sponzorji Haberkorn, Piskar in Proemba, ki so prispevali vreče za smeti ter zaščitne rokavice. Z njihovo pomočjo smo lažje stopili v (čistilno) akcijo in naredili korak na poti do čistejše Slovenije in se jim zato najlepše zahvaljujemo.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS