Študentski klubi so se intenzivno izobraževali na Debelem Rtiču

Ljubljana, 12. marec –  Zveza študentskih klubov Slovenije je med 9. in 11. marcem organizirala intenzivni trodnevni izobraževalni seminar za študentske klube, ki je obsegal predvsem področja računovodstva, projektnega dela, vodenja klubov in tudi druženje. Seminarja na Debelem Rtiču se je udeležilo čez 60 aktivistov iz skupno 15 klubov. Več kot 60 aktivistov iz skupno 15 študentskih klubov se je med 9. in 11. marcem udeležilo intenzivnega izobraževalnega seminarja, ki ga je Zveza študentskih klubov organizirala na pobudo klubov samih. Na podlagi rezultatov pregledov delovanja posameznih klubov je Zveza ŠKIS ugotovila, da klubi potrebujejo še nekaj dodatnega znanja na področjih, na katerih delujejo. Tudi klubi sami so izrazili željo, da bi potrebovali izobraževalni seminar, kjer bi jim strokovnjaki na področju svetovali pri težavah, s katerimi se srečujejo pri vodenju kluba ali delu na projektih.

Trodnevni seminar je obsegal delavnice na področjih računovodstva, dela na projektih in vodenja kluba, ki so jih vodili visoko usposobljeni predavatelji. Področje računovodstva sta aktivistom predstavila Vid Plohl in Bruna Žuber, delo na projektih Alenka Oblak, vodenje kluba Alenka Blazinšek, administrativna orodja pa sta predstavila Jože Gornik in Andrej Burja. Aktivisti so bili nad seminarjem navdušeni, saj se je osredotočal zgolj na konkretne probleme, s katerimi se srečujejo, in jim pomagal pri reševanju le-teh in posledično k izboljšanju kakovosti njihovega delovanja.

Zveza ŠKIS se zaveda pomena znanja in izkušenj v študentskem organiziranju ter si prizadeva za kakovostno delovanje študentskih klubov v Sloveniji, zato daje velik pomen izobraževanju aktivistov. Letos prvič so delavnice izvedli strokovnjaki na omenjenih področjih, s čimer pa so bili aktivisti več kot zadovoljni. Obenem so imeli tudi možnost druženja in izmenjave dobrih praks.

Kontaktna oseba:

Sanja Kropec – odnosi z javnostmi
E-pošta: sanja.kropec@skis-zveza.si
Telefon: 031 590 060

SM_12_3_2012_Zveza_SKIS.docx

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS