Študentski klubi vabljeni k sodelovanju v jesenski krvodajalski akciji!

Zveza ŠKIS v sodelovanju s Študentsko organizacijo Slovenije v mesecu oktobru zopet pripravlja jesensko Krvodajalsko akcijo Častim pol litra.

Tokrat si še posebej želimo, da bi se na akcijo odzvalo čim več študentskih klubov, saj lahko na ta način spodbudimo še večje število študentov k sodelovanju.

Zakaj sodelovati?

V Sloveniji vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri, pa naj gre za načrtovan operativni poseg ali reševanje življenja v nesreči. Študenti lahko s sodelovanjem pri Krvodajalski akciji pomagamo pri reševanju življenj.

O tem, kdo lahko daruje kri, si preberite tukaj.

Kako lahko študentski klub sodeluje?

a) Sodelujte z Zavodom RS za transfuzijsko medicino: Tisti klubi, ki imate v bližini Zavod RS za transfuzijsko medicino, se lahko z osebjem zavoda uskladite in sodelujete pri njihovih rednih odvzemih. Tukaj vam je na voljo seznam vseh Zavodov RS za transfuzijsko medicino. Lahko pa sodelujete pri načrtovanih akcijah. Akcije, ki jih izvajajo v mesecu oktobru, so objavljene na povezavi.

b) Ponudite prevoz do kraja odvzema: Za marsikaterega študenta je prevoz velika ovira, ko se odloča za darovanje. Z organiziranim prevozom lahko spodbudite več študentov, da darujejo kri.

c) Promovirajte krvodajalsko akcijo v bližnjih krajih ali pa v večjih mestih (Ljubljana, Maribor, Celje): Na spletni strani častim pol litra ter na Facebook strani si boste lahko ogledali, kdaj bodo akcije izvedene drugod po Sloveniji. Na akcije lahko potem vabite vaše člane – bodisi z objavami na klubskem Facebook profilu ali spletni strani kluba …

d) Povezujte se z drugimi klubi: Znotraj posamezne regije se lahko študentski klubi povežete med seboj in skupaj sodelujete oziroma organizirate Krvodajalsko akcijo.

Kaj potrebujemo od vas?

Če se boste odločili za sodelovanje pri jesenski Krvodajalski akciji, od vas potrebujemo (sporočite na e-mail: petradermota@gmail.com):

1. izbrani način sodelovanja
2. ime, priimek in kontakt osebe, ki bo to dejavnost koordinirala
3. datum in lokacijo izvedbe akcije

Za lažjo organizacijo bomo za vsak študentski klub pripravili seznam najbližjih enot, kjer se bo v mesecu oktobru izvajal odvzem krvi.

Za več informacij se lahko obrnete na Petro Dermota (petradermota@gmail.com) ali 040 429 205.

Odbor za socialo in zdravstvo Zveze ŠKIS