Študentski tek na grad prestavljen

Športna zveza Univerze v Ljubljani bo v sodelovanju s ŠOU športom tudi letos organizirala tradicionalno množično tekaško prireditev Študentski tek na grad, ki je največja brezplačna tekaška prireditev v Sloveniji. Letošnji tek na grad bo 31. maja. Potekal bo na ustaljeni in zelo dobro znani trasi v Ljubljani: od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Letošnji tek bo tudi dobrodelen. Pod geslom „Sem študent in pomagam” bo potekalo zbiranje prehrambenih izdelkov za družine v stiski v Sloveniji.

Študentski tek na grad je množična športno rekreativna prireditev, katere cilj je promocija gibanja, kot ene izmed pomembnih sestavin kakovostnega življenje. S prireditvijo organizator spodbuja gibanje za zdravje in tek kot najbolj dostopno obliko športno gibalne aktivnosti. Študentski tek na grad je prispevek študentskega športa Ljubljani, kot univerzitetnemu mestu in prispevek športnemu utripu Ljubljane. Traso dolgo 2,5 km je v 22-ih tekaških izvedbah preteklo že več kot 20.000 tekačic in tekačev.

Danes je Študentski tek na grad med študenti in prebivalci Ljubljane dobro poznan in kot tak ena izmed najbolj množičnih tekaških prireditev v Ljubljani, ki se je vsako leto udeleži med 1.500 in 2.000 tekačev in tekačic. Gre za edino brezplačno množično tekaško prireditev v Ljubljani. Z večjim številom udeležencev se lahko ponašata le Ljubljanski maraton in Tek trojk.

Prvih 1.800 udeležencev letos prejme spominsko majico 23. Študentskega teka na grad. Letos bo Študentski tek na grad tudi dobrodelen. Pod geslom „Sem študent in pomagam” se bodo zbiralo prehrambene izdelke za slovenske družine v stiski. Pridruži se, prijave so odprte do nedelje, 29. maja. Za več klikni tukaj.

Teka se lahko udeležite rekreativno ali tekmovalno. Prijave v tekmovalno kategorijo bodo sprejemali do nedelje 29. maja, prijave v rekreativno kategorijo pa bodo možne na dan dogodka na Prešernovem trgu med 17:00 in 18:30.

Več o prireditvi si preberite tukaj.

Vir: Športna zveza Univerze v Ljubljani

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS