Študentski tek na grad

Športna zveza Univerze v Ljubljani bo v sodelovanju s ŠOU športom tudi letos organizirala tradicionalno množično tekaško prireditev Študentski tek na grad, ki je največja brezplačna tekaška prireditev v Sloveniji. Letošnji tek na grad bo 23. po vrsti. Potekal bo na ustaljeni in zelo dobro znani trasiv Ljubljani: od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Letošnji tek bo tudi dobrodelen. Pod geslom „Sem študent in pomagam” bo potekalo zbiranje prehrambenih izdelkov za družine v stiski v Sloveniji.

Študentski tek na grad je množična športno rekreativna prireditev, katere cilj je promocija gibanja, kot ene izmed pomembnih sestavin kakovostnega življenja. S prireditvijo organizator spodbuja gibanje za zdravje – spodbuja tek kot najbolj dostopno oblik športno gibalne aktivnosti. Študentski tek na grad je prispevek študentskega športa Ljubljani, kot univerzitetnemu mestu in prispevek športnemu utripu Ljubljane.

Med študenti in prebivalci Ljubljane je tek že poznan in je ena izmed najbolj množičnih tekaških prireditev v Ljubljani, ki se je vsako leto udeleži med 1.500 in 2.000 tekačev in tekačic. Prireditev je brezplačna.

Udeleženci teka se lahko prijavijo v dve kategoriji ločeni po spolu: v kategorijo študent-študentka in kategorijo občan-občanka. Tek je namenjen tako kreativcem kot poklicnim tekačem. 

Podporo projektu vsako leto izkažejo Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, Mestna občina Ljubljana, Univeza v Ljubljani ter znani športniki.

Več o prireditvi si preberite tukaj.

Vir: Športna zveza Univerze v Ljubljani

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS