Svetovna kulinarika zbrana na enem mestu

Tudi letos bo del Škisove tržnice International Ocean, na katerem se bodo slovenski študenti in študentke srečali z mladimi iz različnih koncev sveta. International Ocean, ki ga organizira Mednarodni odbor Zveze ŠKIS, zadnjih nekaj let namenja prostor tudi medkulturnemu povezovanju in sodelovanju mladih, s tem pa prispeva svoj košček k barvitosti Škisove tržnice.

V okviru 19. Škisove tržnice, na kateri bo poseben poudarek na raznoliki kulinariki slovenskih regij, bo prostor svetovni kulinariki ponudil International Ocean. Tudi letos se bodo na enem mestu tuji študenti, prostovoljci, pripravniki, zamejski Slovenci in pripadniki manjšin v Sloveniji s pomočjo kulinarike predstavili in z mladimi delili svoje kulturne specifike. Posredno bodo mladi obiskovalci izvedeli tudi več o različnih programih mednarodne mobilnosti in izkušnjah iz prve roke. Svojo podporo srečanju bodo s svojo prisotnostjo počastili tudi nekateri ambasadorji prisotnih držav.

Z združevanjem mladih, ki prihajajo iz različnih držav, želimo razširiti medsebojno sodelovanje in dialog različnih kultur in narodnosti, Škisovi tržnici pa s tem dodati širino in raznolikost ter podpreti nadaljnje sodelovanje vseh mladih.

Mednarodni odbor Zveze ŠKIS

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS