Svetovni dan zdravja

Ob današnjem 67. Svetovnem dnevu zdravja in objavi nove publikacije Zdravo s ŠKIS-om, vas želimo spomniti na pomen zdravja. Zdravje ni samo odsotnost bolezni oz. zdravstvene napake, temveč je stanje telesnega, duševnega in socialnega blagostanja. 

Ob vprašanjih, če ste zdravi, če se gibljete in pravilno prehranjujete, ne pozabite na vprašanja, ki si jih lahko postavite sami sebi – ste srečni, zadovoljni s svojo izbrano potjo in osebami, ki vas obkrožajo? Tudi ti odgovori pripomorejo k boljši samopodobi in boljšemu vsakdanu, saj so izrednega pomena in postavljajo močen odsev na vaš celoten življenjski slog. Zdravje kot samo je eden izmed večjih dejavnikov, ki nam lahko omogoči ali pa prepreči doseganje želenih življenjskih ciljev. Zato ne pozabite, da ob številnem seznamu zdrave prehrane, urnika telesnih vadb in pravilnega spalnega ritma, dodate še dejavnosti, ki vas bodo v vašem vsakdanu osrečile in v vas zbudile motivacijo in zagnanost.

Publikacija, ki vam je na voljo na tej povezavi, vsebuje informacije o zadevah, ki so nekako vedno okoli nas, vendar pa se le težko spravimo razmišljati o njih ali pa poizvedeti kaj novega, ter koristnega. Podatki navedeni znotraj publikacije so pomembne za mlade, saj menimo, da ozaveščanje o določenih problematikah upada, ali pa se pretvarja v še bolj tabu temo današnjega sveta. Kljub temu, da smo mladi in da bomo od starejših večkrat slišali kako so izvedbe ciljev in preskakovanje ovir za nas lažje, ravno zato ker smo mladi, je pomembno da zavemo, da zaradi tega še nismo imuni na zdravstvena tveganja.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS