skisova rus3

Svoj košček k barvitosti Škisove tržnice prispeva International Ocean

Vrsto let Škisova tržnica združuje študente in študentke iz celotne Slovenije. Da jim namreč priložnost, da se na točno določen topel pomladanski dan srečajo na enem mestu in predstavijo svoje delovanje, kulturne posebnosti svojega kotička Slovenije, kulinariko z določenega območja. Posebno mesto pa v zadnjih letih namenjamo tudi medkulturnemu povezovanju in sodelovanju. Zato je svoj otoček med regijskimi klubskimi otočki dobil tudi Mednarodni odbor Zveze ŠKIS, ki nanj povabi najrazličnejše mlade, ki želijo prispevati svoj košček k barvitosti Škisove tržnice.

Govorimo o projektu International Ocean, ki bo v okviru 18. Škisove tržnice tudi letos združeval tuje študente, prostovoljce, pripravnike, zamejske Slovence in manjšine v Sloveniji. Vsem je skupno, da želijo svoje kulturne specifike predstaviti širši javnosti skozi nastop, promocijske materiale in kulinariko, ki jo na ogled in pokušino ponudijo preko 20.000 obiskovalcem popoldanskega programa.

International Ocean želi pokazati, da smo slovenski študenti odprti za sodelovanje in medsebojni dialog različnih kultur in narodnosti, Škisovi tržnici pa s tem dodajamo širino in raznolikost.

Sabina Carli, Mednarodni odbor Zveze ŠKIS

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS