TEDENSKI POVZETEK MEDNARODNIH PRILOŽNOSTI (09.03.2020)

V tokratnem povzetku tedenskih priložnosti vam predstavljamo treninge, ki bodo potekali v Nemčiji, v Georgiji in v Grčiji.

V Nemčiji bo tema učenje. Tu boste lahko spoznali nove vidike in tehnike učenja, ki bodo gotovo prispevali k kvaliteti vase izobrazbe. Trening v Georgiji je namenjen predvsem mladinskim delavcem, a se ga kljub temu lahko udeleži vsakdo, ki ga tematika zanima. Nazadnje boste v Grčiji lahko preživeli zabavnih in sproščenih 9 dni. Zabavali se boste ob preizkušanju številnih improvizacijskih tehnik in spoznavali nove obraze.

1. Trening: »All you need is LEARN«
  • Kraj: Oldenburg, Nemčija
  • Termin: 11. – 16. maj 2020
  • Rok za prijavo: 14. marec 2020
  • Število prostih mest: omejeno
  • Poglavitni cilj tega projekta je naučiti sodelujoče različnih metod učenja in orednotiti znanje. Znanje je tisto, ki dandanes daje izredno velik vpliv in moč, hkrati pa spodbuja pozitivne družbene spremembe. Težišče bo nekoliko v prid neformalnemu učenju, ki bo za marsikoga nekaj novega in izredno zanimivega.
  • Prijave in več informacij na: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/all-you-need-is-learn.8633/

1. Trening: »Competencies of Youth Workers in preventing violent radicalization and extremism«
  • Kraj: Tbilisi, Georgija
  • Termin: 18. – 23. maj 2020
  • Rok za prijavo: 31. marec 2020
  • Jezik komunikacije: angleščina
  • Stroški: Nastanitev, hrana in prevoz (letalske karte) so brezplačni, prijavnino plačate sami ali Nacionalna agencija za Erasmus+ projekte
  • Starost: 18-30 let
  • Število prostih mest: omejeno
  • Številni mladinski delavci se dnevno srečujejo z deviantnim vedenjem mladih. Zavoljo preprečitve radikaliziranja mladih bo torej v Georgiji potekal poseben trening, ki bo dal orodja za strokovno delo, hkrati pa bo služil kot platforma za izmenjavo izkušenj udeležencev.
  • Link za prijavo in več informacij je dostopnih na: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/competencies-of-youth-workers-in-preventing-violent-radicalization-and-extremism.8703/

1. Trening: »IMPROdigious«
  • Kraj: Egio, Grčija
  • Termin: 5. – 14. maj 2020
  • Rok za prijavo: 20. marec 2020
  • Starost: 18-30 let
  • Število prostih mest: Omejeno!
  • Namen osemdnevnega treninga je predstaviti in raziskati nove principe improvizacije in preizkušati nova praktčne in zabavne metode, ki so uporabne tudi v vsakdanjem življenju.
  • Link za prijavo in več informacij je dostopnih na: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/improdigious.8661/
Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKIS