TEDENSKI POVZETEK MEDNARODNIH PRILOŽNOSTI (09.12.2019)

Tokratni tedenski povzetek se osredotoča predvsem na delo z mladimi in prostovoljstvom. Če vas zanima slednje, se boste lahko kar preko interneta udeležili izobraževanja na temo prostovoljstva v okviru Erasmus+ projekta. Če pa si želite razviti svoje mehke veščine, kot so komunikacija, karizma ipd. se boste gotovo našli v katerem od preostalih dveh opisanih projektov. Lahko boste za teden dni odpotovali v Nemčijo ali pa se udeležili 4-dnevnega seminarja na Finskem.

Izobraževanje lahko skombinirate z krajšim izletom na destinaciji, saj si lete smete organizirati tako, da prispete dva dni prej in odidete dva dni kasneje, kar pomeni štiri proste dneve v tujini, ki jih lahko posvetite lastnemu raziskovanju.

1. Trening »ena na ena«
  • Kraj: Hattingen, Nemčija
  • Termin: – 29. marec 2020
  • Rok za prijavo: januar 2020
  • Jezik komunikacije: angleščina
  • Stroški: Nastanitev, hrana in prevoz (letalske karte) so brezplačni, prijavnino plačate sami ali Nacionalna agencija za Erasmus+ projekte
  • Podobno kot pri naslednjem projektu, gre tudi tu za učenje mehkih veščin, ki vam lahko pomagajo bodisi pri delu z mladimi bodisi v vsakdanu. Gre torej za veščino pogovora oziroma individualnega pristopa, ki se v izobraževanju pojavlja precej pogosto.
  • Prijave in več informacij na: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/one-2-one-supporting-learning-face-to-face.8448/

• Izobraževanje za mladinske delavce
  • Kraj: Finska
  • Termin: – 6. marec 2020
  • Rok za prijavo: januar 2019
  • Starost: 18-30 let
  • Število prostih mest: omejeno
  • Finska je dom naprednega in mladim prijaznega učenja. V tem projektu vam bodo predstavili glavne principe in vrednote, ki jih posameznik poterbuje pri delu z mladimi. Opozorili vas bodo na izzive, ki jih madinski delavec v praksi doživlja, hkrati pa vas seznanili z potrebami mladih, ki jih je za delo z njimi priporočljivo poznati. Če vas torej zanimajo sodobni načini izobraževanje in delo z mladimi, vam bo ta priložnost pisana na kožo.
  • Link za prijavo in več informacij je dostopnih na: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/come-as-you-are-work-meeting-for-street-youth-workers.8444/

1. Online trening »pripravljeni, pozor, naredimo spremembo«
  • Kraj: Združeno kraljestvo
  • Termin: januar – 31. marec 2020
  • Rok za prijavo: 23. december 2019
  • Stroški: brezplačno
  • Starost: 18-30 let
  • Število prostih mest: omejeno
  • Ta trening bo potekal preko spleta z namenom osveščanja o delu organa Erasmus+, ki se imenuje European Solidarity Corps. Funkciji, ki jih ta organ opravlja, sta spodbujanje prostovoljstva in solidarnosti. Če vas zanima kaj od tega, se vam splača udeležiti tega projekta.
Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKIS