TEDENSKI POVZETEK MEDNARODNIH PRILOŽNOSTI (16. 12. 2019)

Že veste, kje boste našli naslednjo mednarodno priložnost. Tokrat v povzetku mednarodnih priložnosti za brezplačna izobraževanja v Italiji, Romuniji in na Madžarskem.

V Italiji se boste lahko priučili veščin za delo z migranti, na Madžarskem bo potekalo izobraževanje na temo vključevanja, v Romuniji pa boste lahko pridobili veščine dobrega mentorja. Seveda se lahko udeležite več izmed teh dejavnosti, če se časovno ne prekrivajo.

1. Izobraževanje »Game of Cultures: new challenges for our communities«
  • Kraj: Italija
  • Termin: 23. februar 2020
  • Rok za prijavo: januar 2020
  • Jezik komunikacije: angleščina
  • Stroški: Nastanitev, hrana in prevoz (letalske karte) so brezplačni, prijavnino plačate sami ali Nacionalna agencija za Erasmus+ projekte
  • Število prostih mest: omejeno
  • Italija je ena tistih držav, ki so utrpele največje posledice migrantske krize, ki je v preteklih letih zadela evropo in jo v precejšnji meri zaznamuje tudi danes. Ni torej naključje, da ravno Italija gosti projekt, ki se zadeva dela z migranti in njihovo integracije. Na tem projektu bodo predstavljeni glavni vidiki integralnega pristopa prostovoljcev k migrantom in širši družbi, hkrati pa se bodo razvijale mehke veščine pomembne za to dejavnost.
  • Link za prijavo in več informacij je dostopnih na: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/game-of-cultures-new-challenges-for-our-communities.8432/

1. Ekskurzija in izobraževanje »We are all in«
  • Kraj: Madžarska
  • Termin: – 27. februar 2020
  • Rok za prijavo: januar 2020
  • Število prostih mest: omejeno
  • Na tem projektu bo moč pridobiti nove izkušnje in poznanstva iz širšega področja EU, hkrati pa si ogledati prečudovito Madžarsko. Tema projekta je sprejemanje, zato je dobrodošel prav vsak, ki ga zanimajo nove dogodivščine in se rad spoprijema z novimi izzivi.
  • Link za prijavo in več informacij je dostopnih na: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/we-are-all-in-study-visit-and-partnership-building-activity.8447/

1. Seminar »Mentoring under construction«
  • Kraj: Bukarešta, Romunija
  • Termin: – 26. marec 2020
  • Rok za prijavo: februar 2020
  • Število prostih mest: omejeno
  • Sodelujoči boste raziskovali trenutne potrebe na področju mentoriranja v programih, ki jih podpira European Solidarity Corps programme. Seznanjeni boste z snovmi, ki so dostopne za kakovosten proces mentorstva. Deležni boste tudi kopico praktičnih izkušenj, saj boste lahko delno tudi sami raziskovali in načrtovali različne oblike mentorstev ob oblikovanju ustreznih strategij.
  • Link za prijavo in več informacij je dostopnih na: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/mentoring-under-construction.8449/
Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKIS