Tokrat pol litra krvi častilo 533 študentov

Ljubljana, 20. april –  V okviru vseslovenskega študentskega krvodajalskega tedna »Častim pol litra«, ki je potekal med 16. in 19. aprilom pod okriljem študentskih organizacij in klubov, je skupno kri darovalo 533 študentov. Akcijo je podprlo 6 študentskih klubov, ki so organizirali prevoze do zdravstvenih domov, Zveza ŠKIS pa je soorganizirala akcijo na Zavodu RS za transfuzijsko medicino. Zveza študentskih klubov Slovenije je skupaj s Študentsko organizacijo Slovenije, Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani, Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru, Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem in lokalnimi študentskimi klubi soorganizirala vseslovenski študentski krvodajalski teden, kjer so kri darovali študentje v večjih slovenskih mestih, sodelujoči študentski klub pa so tokrat organizirali brezplačen povratni prevoz za študente do Zavoda RS za transfuzijsko medicino v Ljubljani.

Kri je skupaj darovalo 533 študentov, medtem ko se je akciji aktivno pridružilo 6 študentskih klubov. Krvodajalska akcija je potekala v Ljubljani, kjer je kri darovalo 432 študentov, v Mariboru jih je darovalo 84, na Primorskem 18, na pobudo lokalnih študentskih klubov pa se je akciji pridružilo skupaj 107 krvodajalcev.

Zveza ŠKIS se zahvaljuje Društvu novomeških študentov, Klubu jeseniških študentov, Klubu študentov Selške doline, Klubu študentov Ilirske Bistrice, Klubu študentov občine Celje, Klubu ptujskih študentov in sem ostalim študentom, ki so pokazali solidarnost do sočloveka s svojim plemenitim dejanjem.

Naslednji vseslovenski študentski krvodajalski teden bo potedal med 8. in 12. oktobrom 2012.

Kontaktna oseba:

Sanja Kropec – odnosi z javnostmi
E-pošta: sanja.kropec@skis-zveza.si
Telefon: 031 590 060

SM_20_4_2012_Zveza_SKIS.docx

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS