Bazen trenerjev, ki deluje v okviru Odbora za Izobraževanje, Zveze ŠKIS je eden ključnih temeljev pri zagotavljanju kakovostnega izobraževanja in podpori študentskih klubov Slovenije. V okviru Odbora za izobraževanje je na letni ravni izvedeno več kot 400 izobraževalnih ur, ki jih v celoti pokrijejo naši usposobljeni trenerji. Bazen trenerjev sestavlja 28 aktivnih članov z dolgoletnimi izkušnjami iz različnih strokovnih področij.

Večina trenerjev, tudi aktivno sodeluje oz. je sodelovalo v svojem lokalnem študentskem klubu, kar zagotavlja kakovosten prenos znanja. Na ta način trenerji poznajo delovanje študentskih klubov in lahko vsebino strokovnega področja pri pripravi izobraževanj in delavnic ustrezno aplicirajo na problematiko študentskih klubov. S prenosom znanj, izkušenj in kompetenc uspešno odgovarjajo na njihove potrebe ter s tem zagotavljajo nenehen napredek in vodenje študentskih klubov na višjem nivoju. Izobraževanja so zastavljena na interaktiven način, vključujejo veliko praktičnih vsebin, odprtih debat,  kar udeležence spodbuja k aktivnem sodelovanju.

Udeleženci so vključeni v sooblikovanje izobraževanj, preko podajanja pričakovanj, povratnih informacij in predlogov za izboljšave. Delavnice tako navdaja sproščeno vzdušje in študentska vedrina, kar  nikogar ne pusti ravnodušnega. 

Katalog izobraževanj

Katalog izobraževanj v PDF obliki.

DIGITALNI MARKETING

Si želite pridobiti strateški vpogled v načrtovanje svojih spletnih aktivnosti? Na delavnici digitalnega marketniga boste pridobili praktična znanja za izvedbo marketinških kampanji (družbena omrežja, spletne strani …)

CELOSTNA GRAFIČNA PODOBA

Bi rad izvedel več o konceptu oblikovanja celostne grafične podobe (CGP)? Na delavnici CGP se boš imel priložnost preizkusiti v izbiri grafičnih elementov in narediti korak bližje popolni grafični podobi tvojega kluba.

VODENJE

Ali bi znal opredelite razliko med vodjo in šefom? Skozi delavnico vodenja natančno spoznate različne tipe vodenje in se naučite identificirati situacije v katerih so različni načini vodenja uporabni.

PITCHANJE (Ideje)

Imaš enkratno idejo pa ne veš kako jo predstaviti potencialnim sodelavcem? Na delavnici o pitchanju idej dobiš odgovor na to in še mnoga druga vprašanja, delavnica je naravna tako, da spodbuja posameznikov naravni talent prepričevanja in ga začini z nekaj preprostih trikov.

STRATEŠKO NAČRTOVANJE

Zakaj je strateško načrtovanje pomembno za študentske klube? Delavnica o strateškem načrtovanju vam pomaga pri identifikaciji vizije, ciljev in strategije. Po krožnem modelu strateškega razvoja boste spoznali fazo načrtovanja, fazo izvedbe in fazo evalvacije oz. prenove.

STRES

Tudi tebe kdaj strese stres? Na delavnici se boste naučili preoznati potencialne sprožilce stresa in se naučili učinkovitih tehnik spopadanja s stresom.

MOTIVACIJA

Se vam kdaj zgodi, da se po koncu izpitnega obdobja ponovno težko spravite v šolske klopi? Na delavnici boste spoznali kaj sploh je motivacija in na kakšen način jo vzdrževati.

WORD

Poznate občutek, ko že napišete celotno nalog, potem pa vas čaka še zamudno urejanje tehničnih podrobnosti? Na delavnici se boste naučili kako s pomočjo preprostih trikov čim hitreje in učinkovito opraviti s seminarskimi nalogami.

POWER POINT

Porabite preveč časa za urejanje vaših prezentaciji? Na delavnici se boste naučili na preprost način izdelati interaktivno predstavitev.

KREATIVNOST

Danes od nas na vsakem koraku zahtevajo nove zamisli oziroma nekaj drugačnega od konkurence. Na delavnici boste spoznali različne tehnike kreativnega razmišljanja, se posvetili našim malim kreativnim zmagam in spoznali dejavnike, ki v nas spodbudijo kreativno razmišljanje.

JAVNO NASTOPANJE

Ali znaš prepoznati prvine dobrega javnega nastopa? Na delavnici boste spoznali strukturo dobrega nastopa in morebitne napake, ki se ob tem pojavljajo.

KAKO SE UČITI?

Časa ni več veliko, snovi pa je toliko, da nisi prepričan kako ti bo uspelo vso stlačiti v svoje možgane. Na delavnici se boste spoznali z tehnikami in metodami, ki bodo olajšale vaše učenje in ga naredile bolj zabavnega.

ORODJA ZA PRODUKTIVNOST

Na delavnici se boste srečali z različnimi načini, kako povečati svojo produktivnost pri učenju, kako se izogniti motečim dejavnikom iz okolja in kako pri učenju enostavno uživati.

ADOBE PREMIERE

Bi se rad naučil oblikovati zabavne vsebine za promocijo dogodkov na klubu? Na delavnici bomo spoznali sam program, kako deluje, osnovna orodja za delo ter njegove bližnjice. Pridobljeno znanje boste imeli priložnost uporabiti tudi na praktičnih primerih.

PODAJANJE KONSTRUKTIVNE KRITIKE

Kako podati in sprejeti utemeljeno kritiko? Na delavnici boste spoznali pomen in osnove tehnike podajanja konstruktivne kritike.

LOBIRANJE

V čem se lobiranje razlikuje od prepričevanja? Na delavnici boste poleg odgovora na ta vprašanja spoznali tudi kje nam lobiranje lahko pride prav in kakšne so najpogostejše napake pri tej veščini.

WORDPRESS

Bi rad začel ustvarjati svoj blog pa ne veš kako začeti? Na delavnici se boste spoznali z osnovnim delovanjem spletnih strani, s sistemom za upravljanje s spletnimi vsebinami WordPress in njegovo uporabo.

POSLOVNO KOMUNICIRANJE

Kako pravilno oblikovati dopis za poslovne partnerje? Na delavnici boste spoznali osnove poslovnega bontona in učinkovitega komuniciranja tako v virtualnem kot realnem svetu.

Adobe Illustrator: začetni nivo

Ker je danes “dope”, če znaš Adobe. Znanje osnovnih trikov v Adobe Illustratorju vam bo olajšalo oblikovalska dela tako na študentskem klubu kot za osebne namene.

UPRAVLJANJE S SPLETNIMI APLIKACIJAMI

Na delavnici se boste spoznavali in rokovali z aplikacijami, ki vam bodo olajšale delo tako na klubu kot v zasebnem življenju. Spoznali boste aplikacije za upravljanjem s časom, usklajevanje sestankov, izmenjavo podatkov in dokumentov …

PROJEKTNO VODENJE

Da projekt ne bo vodil tebe. Na delavnici boste skupaj spoznali faze projektnega načrtovanja, razliko med cilji in nameni in vse trike kako napisati dober projektni načrt in poročilo.

FINANČNO DELOVANJE NA KLUBU

Se tudi vam dogaja, da izgubljate sled pri porabi finančnih sredstev? Na delavnici se boste spoznali s vsemi administrativno finančnimi zadevami na klubu: potnimi stroški, honorarji, pripravo finančnega načrta/poročila ...

ORGANIZACIJA IZMENJAVE

Izmenjava je projekt, ki ga preprosto ne smeš zamuditi. Na delavnici boste spoznali, kako načrtovati in prijaviti svoj projekt mladinske izmenjave v programu Erasmus+.

DESIGN THINKING

Metoda design thinking-a je posebna metoda razmišljanja o rešitvah - je človeško orientirana metoda reševanja problemov. Vabljeni ste vsi radovedneži, skeptiki, lenuhi, ki radi sprašujete ter delate stvari po svoje.

ŠIRJENJE SOCIALNE NOTE KLUBA

Delavnica vam bo pomagala, da odkrijete, katere socialno ranljivejše skupine ljudi prebivajo v vaši lokalni skupnosti in kaj lahko kot študentski klub za njih storite oziroma jim ponudite, da bo njihovo življenje kvalitetnejše.

IZGRADNJA TIMA

Še vedno velja pregovor, več glav, več ve. Na delavnici boste spoznali pomembnost optimizacije timskega ter kako s tem krepite močan in dobro delujoč tim.

PRIDOBIVANJE AKTIVISTOV

Vsak član šteje! Na predavanju o pridobivanju aktivistov boste spoznali problematiko pridobivanja aktivistov ter kako se lahko Študentski klub predstavi, da privabite nove aktiviste.

PROMOCIJA DOGODKOV

Na delavnici boste prejeli odgovore na vprašanja kako narediti prepoznaven dogodek, na kakšen način prepoznati ciljno publiko, kako oblikovati vsebino in grafično podobo… Dotaknili se boste tudi komuniciranja z mediji, objave prispevkov in kreativnega pisanja.

UPRAVLJANJE S ČASOM

Na delavnici se boste naučili učinkovito organizirati svoj čas na način, da vaše prostočasne aktivnosti ne bodo trpele.

KONSTRUKTIVNA KRITIKA

Kako podati in sprejeti utemeljeno kritiko? Kdaj je kritiko ustrezno podati? Kaj kritika je in kako jo razumeti? Na ta in še na marsikatero podobno vprašanje boste odgovor izvedeli na delavnici. Spoznali boste pomen in osnovne tehnike podajanja konstruktivne kritike.

Projekti odbora

Novice odbora za izobraževanje


Digitalno naročanje delavnic in izobraževanj
Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS