Tudi Zveza ŠKIS »Častila pol litra«

Ljubljana, 13. oktober 2011 – Med 10. in 16. oktobrom poteka vseslovenska študentska krvodajalska akcija, ki jo skupaj s študentskimi organizacijami prireja tudi Zveza študentskih klubov Slovenije.  Akcije se je v preteklih dneh udeležilo več kot 500 študentov, kri pa je v sredo dopoldan darovalo tudi predsedstvo Zveze ŠKIS.

Krvodajalska akcija poteka pod sloganom »Častim pol litra« v večjih slovenskih mestih. V torek in sredo se je krvodajalske akcije v Ljubljani udeležilo kar 453 študentov, medtem ko je v torek v Mariboru kri darovalo 80 študentov. Na akcijah sta sodelovala tudi dva študentska kluba, in sicer Klub študentov občine Celje in Klub ptujskih študentov, danes pa se bodo akcije udeležili tudi na Klubu trboveljskih študentov.

 

Z namenom spodbujanja sodelovanja vseh slovenskih študentov za skupno dobro, se je akcije v sredo dopoldan udeležilo tudi predsedstvo Zveze ŠKIS. Predsednik Zveze ŠKIS Matic Sušnik je ob tem povedal: »Zveza ŠKIS se zaveda pomembnosti tovrstne prostovoljske akcije, zato želi spodbujati, da se za darovanje krvi odloča čim več mladih in na ta način nudi delček pomoči tistemu, ki jo potrebuje.«

Akcija se bo v Ljubljani in Mariboru zaključila v nedeljo, 16. oktobra, na primorskem pa jo bodo izvedli v torek, 25., in v sredo, 26. oktobra.

Kontaktna oseba:

Sanja Kropec – odnosi z javnostmi
E-pošta: sanja.kropec@skis-zveza.si
Telefon: 031 590 060

SM_13_10_2011_ZvezaSKIS.docx

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS