obdarjenasola2

Učenci OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova so prejeli glasbila!

Spomnimo se: Marko Soršak – Soki se s projektom »20 za 20« ukvarja že nekaj let. Veliko svojega časa namenja zbiranju sredstev za nakup glasbil osnovnim šolam po Sloveniji. Pred kratkim se je povezal z Zvezo ŠKIS in tako so se lahko Sokiju na njegovi dobrodelni poti pridružili tudi študenti iz Društva študentov Brežice. V sklopu projekta DŠB Unplugged oz. Poletni koncerti so na zadnjem dogodku, ko je nastopil kantavtor Peter Dirnbek s svojimi Vox Populiji, zbirali prostovoljna sredstva za nakup glasbil učenec OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova. Z velikim ponosom in veseljem sporočajo, da so učenci 26. oktobra 2016 prejeli kitaro, cajon in ojačevalec. Na simpatični prireditvi, na kateri sta bila prisotna tudi Soki in Peter, so v prostorih šole z veseljem sprejeli nove inštrumente, s katerimi bo njihovo nadaljnje glasbeno ustvarjanje neovirano.

Društvu študentov Brežice veliko pomeni, da je lahko vsaj za trenutek postalo del glasbene poti otrok! Hkrati pa se zelo zahvaljuje vsem, ki so to sploh omogočili:
– Posavskemu muzeju Brežice, ki jim že 3 leta omogoča prostor za koncerte DŠB-ja in ves čas spodbuja delovanje njihove kulturne sekcije,
– vsem izvajalcem za pripravljenost na sodelovanje ter prijetne ritme in melodije,
– Optiki Rimc, ki je s svojo nesebično donacijo pripomogla k uspehu akcije ter jim zraven namenila še nekaj zelo spodbudnih besed,
– vsem obiskovalcem zadnjega koncerta za prostovoljne prispevke in
– Marku Soršaku – Sokiju, ki je pred časom začel s projektom »20 za 20« in tako že 27 osnovnim šolam omogočil veliko novih glasbil.

Ekipa DŠB mu želi še mnogo uspešnih projektov.

 

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS