Umik pred poletno vročino

V preostanku poletnih dni, ki nas še čakajo, se bo zvrstilo tudi nekaj takšnih z visokimi temperaturami. Za vse tiste, ki imate poletne vročine že dovolj ali vam bi prav prišla ohladitev, smo v nadaljevanju pripravili kotičke, kjer se lahko skrijete pred vročino v okolici Ljubljane.

IŠKI VINTGAR

Le nekaj kilometrov iz centra Ljubljane se lahko prijetno osvežiš ob soteski reke Iške. Ob reki lahko najdeš kotičke za piknike, druženja in kopanje. Če ga obiščeš med tednom, se boš izognil gneči, ki se ob tolmunih, brzicah in slapovih nabere med vikendom. Do vintgarja pelje tudi mestni avtobus številka 19.

PODPEŠKO JEZERO

Tudi do vasi Jezero, kjer se nahaja Podpeško jezero, te pripelje mestni avtobus številka 19B. Na urejenem kopališču se lahko ohladiš v jezeru, ki sega tudi do 50 metrov globoko.

RAKITNA

Odmik na 796 metrov visoko Rakitno že samo po sebi ponuja ohladitev. Ob smrekovih gozdovih, zimskih kočah in dolgih sprehajalnih poteh predstavlja prijetno poletno ohladitev. Za piko na i pa lahko skočiš tudi v manjše umetno jezero, ki je primerno za kopanje.

STAR MALN

Pri Vrhniki se nahaja Star maln, kjer je zaradi zbiranja vode, ki je poganjala mlin, nastal bazen, v katerem se lahko prijetno ohladiš. Ob jezeru pa se lahko tudi okrepčaš v Koči v Starem malnu.

ZBILJSKO JEZERO

Streljaj iz Ljubljane, v Zbijlah, nas na umik iz razgretega mesta vabi Zbiljsko jezero. V jezeru se lahko kopamo, ponuja pa tudi veliko prostora za piknike, aktivnosti, sprehode … Ob jezeru pa se lahko ohladimo tudi s hladnim pivom in dobrotami, ki jih ponujajo okoliške kavarne.

Možna je tudi izposoja čolna, s katerim lahko po jezeru zaveslaš.

BLOŠKO JEZERO

V poletnih dneh se voda Bloškega jezera prijetno ogreje in vabi kopalce vseh starosti na ohladitev na urejenem kopališču. Umetno jezero že leta vabi v svoj objem, okoli jezera vodijo sprehajalne poti, ob jezeru pa je pestra izbira restavracij in kavarn za okrepčilo.

Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKIS