Festival Štunf prihaja v Maribor

Klub mariborskih študentov v sodelovanju z Zvezo ŠKIS med 18. in 28. septembrom v mesto Maribor prinaša velik vnos kulture in urbanih umetnosti. S festivalom ŠTUNF, na katerem bo vsak dan tematsko in multikulturno obarvan, vabijo vse mlade in mlade po srcu, da se prepustijo ustvarjanju, spoznavanju in raziskovanju. Česa? Novih kultur, ljudi, plesa, umetnosti, glasbe, športa.

 

Na različnih atraktivnih lokacijah se bodo izvajale različne prireditve, kjer bo udeležba BREZPLAČNA. V sklopu tematsko obarvanih popoldni pa bodo potekale tudi delavnice, in sicer stand-upa z Lucijo Ćirovič, slaclina, »Be ECOol« delavnica izdelave Vintage oblačil in jezikovna delavnica turškega jezika s turško native speakerko Neslihan Cecen. Tudi na delavnicah bo udeležba brezplačna, zaradi omejenega števila mest je potrebna le prijava preko elektronske pošte na stunf@klub-kms.si.

In kaj vse se bo dogajalo? Festival se bo pričel z otvoritvijo razstave haikujev, japonske pesniške zvrsti, ki so jih že nekaj časa v Klubu mariborskih študentov zbirali na podlagi razpisa. Večer bo začinila še razstava stripov Zorana Smiljanića in nastop swing skupine The Swingbrats. V dneh, ki bodo sledili, pa boste lahko med drugim v okviru dneva Zgodbe bližnjega vzhoda prisluhnili potopisu Tisoč in ena zgodba Irana doc. dr. Dragana Potočnika, si ogledali stand-up/impro večer, kjer se bomo smejali Luciji Ćirović in Bandi ferdamani, spoznali različne kulture držav na tržnici medkulturnega dialoga, uživali ob koncertu portugalske skupine The Glockenwise ali pa velenjsko-mariborske naveze Velebor (Emkej, Mito, Ghet, Mrigo) in si ogledali Vintage modno revijo. Poleg tega bo eden izmed večerov, ki bo potekal v znameniti mariborski Hiši stare trte, namenjen vinu in poeziji s katero se bodo širšemu občinstvu predstavili mladi poeti. Poseben dan bo namenjen še Sudanu. Takrat bo Klub KMŠ obiskal Tomo Križnar, ki bo z obiskovalci delil svoje izkušnje iz Sudana. Ogledali pa si boste lahko tudi njegov film Oči in ušesa Sudana, ki prikazuje, kako na grozovite načine uničujejo in ubijajo staroselce na področju, bogatem z naravnimi bogastvi: na Nubskih gorah, v Darfurju, Abjei in na Modrem Nilu. V klubu pa so poskrbeli tudi za športne navdušence, in sicer z dnevom za slackline, šport, ki postaja vse bolj priljubljen med vsemi generacijami.

Več informacij o festivalu Štunf najdete na www.stunf.org in www.klub-kms.si.

Čuj ti, kultura ne spi!

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS